Laikraksta «Ventas Balss» ceturtdienas numura ziņas, skandāli, intervijas un viedokļi.

1.lpp.

Iedzīvotāji spriež par pagalmiem

Paužot savu viedokli par labiekārtošanas darbiem iekškvartālu pagalmos un mikrorajonu attīstību, iedzīvotāji sniedz konkrētus piedāvājumus par bērnu rotaļu laukumu būvniecību, autostāvvietām un iebrauktuvēm.

Kohai un Suharevam Eiropas zelts

Eiropas čempionātā svarcelšanā U15 vecuma grupā īpaši veiksmīga diena bijusi ventspilniekiem Rebekai Kohai un Ritvaram Suharevam (treneris Eduards Andruškēvičs), kas ar pāris stundu intervālu kļuvuši par Eiropas čempioniem savā svara kategorijā.

 

2.lpp. Viedoklis: «Elementāri, Vatson!», laikraksta Ventas Balss galvenā redaktore Gundega Mertena

«Pirmā skolas diena šogad jau otro gadu pēc kārtas vieniem sākās tradicionālajā 1. septembrī, citiem 2. septembrī. Tie, kas nebija izjaukuši gadiem ierasto kārtību, un Zinību dienu atzīmēja tieši pirmajā septembrī, daba dāvāja burvīgi saulainu dienu, kas laika ziņā daudz neatšķīrās no citām vasarīgi siltajām augusta dienām. Savukārt, tos, kuriem skolas gaitas bija jāsāk 2. septembrī, sagaidīja vēsākā diena kopš pavasara. Visā Latvijā lija, citviet stiprāk, citviet mazāk, pūta stiprs vējš un vietām nogranda arī pērkons.»

3.lpp.

LDDK noraida ieceri ievest ostu nodokli

Otrdien notika Latvijas Darba devēju konfederācijas padomes sēde, kurā ekonomikas ministrs Daniels Pavļuts prezentēja Reformu partijas ieceri ieviest ostu nodokli. Darba devēju konfederācijas padomes dalībnieki šādu ierosinājumu pilnībā noraidīja.

Jāaug, lai dzīvotu labklājībā

Reizēm oranžajās urnās trūkst suņu ekskrementiem paredzēto maisiņu, un tas iedzīvotāju vidū izraisījis ažiotāžu, tāpat kā maisiņu izmētāšana urnu apkārtnē. Komunālās pārvaldes pārstāvis norāda, ka iedzīvotājiem jāaug, lai dzīvotu labklājībā.

4.lpp.

Radošās darbnīcas tradīciju saglabāšanai

«Šie nav kursi, te nav padziļinātu nodarbību, šeit māca pamatu pamatus, tikai pašu iesākumu,» tā par radošajām darbnīcām stāsta Ventspils muzeja Amatu mājas muzejpedagoģe Līga Reitere.

5.lpp. Izglītība. Lepojas ar izciliem skolotājiem

Ventspils pašvaldības Atzinības rakstus un pateicību par darbu šī mācību gada ieskaņā skolotāju konferencē saņēma pieci pedagogi. Izglītības pārvalde informē, kādi ir šo pedagogu nozīmīgākie sasniegumi.

6.lpp. Sports. Airētāji ieairē otrajā desmitā

Savus spēkus pasaules spēcīgākajā airēšanas sabiedrībā izmēģinājuši divi ventspilnieki – Digna Tuča un Dagnis Iļjins –, Vācijā notikušajā pasaules pieaugušo čempionātā smaiļošanā un kanoe airēšanā izcīnot vietu otrajā desmitā.

Vieglatlētiem godalgas Polijā

Polijā norisinājās VIII Varšavas starptautiskās bērnu sacensības vieglatlētikā, kurās Latvijas izlases sastāvā veiksmīgi startēja arī divi mūsu sportisti – Adīna Fridrihsberga un Roberts Mažrims, – abi iegūstot godalgotu vietu.

7.lpp.

Ventspils slimnīcā dzimst vairāk mazuļu

Ziemeļkurzemes reģionālās slimnīcas dzemdību nodaļā šogad piedzimuši jau 410 mazuļi, kas ir par 41 jaundzimušo vairāk nekā pērn. Nodaļa plāno ieviest vairākus jaunumus, lai uzlabotu dzemdību palīdzību.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: