Lielajā laukumā, kur parasti notiek Jaunā gada sagaidīšana un uguņošana, sākti rekonstrukcijas darbi, tādēļ tiek meklēta alternatīva vieta, kur sagaidīt nākamo gadu miju.

Jautājums par Jaunā gada sagaidīšanas vietu šonedēļ skatīts Ventspils Attīstības komisijas sēdē. Kā skaidroja pašvaldības iestādes "Komunālā pārvalde" direktors Andris Kausenieks, Jaungada pasākuma vietas izvēlē būtiski ir vairāki faktori - iespēja sarīkot uguņošanu, komunikāciju pieejamība un pietiekama platība, jo jārēķinās, ka svētku pasākumu apmeklēs vismaz 5000 cilvēku.

Kā vienu no variantiem "Komunālās pārvaldes" direktors piedāvāja Ostas ielas promenādi, kur vasarā tiek rīkoti Pilsētas svētku centrālie pasākumi un arī salūts. Tomēr ziemā šī vieta esot samērā neomulīga, jo tajā esot jūtams caurvēja efekts, turklāt tā ir diezgan attālu no visbiezāk apdzīvotajiem pilsētas mikrorajoniem. Arī Tirgus laukums ierobežotās platības dēļ neesot piemērotāka vieta. Attīstības komisijas sēdē kā iespējamās pasākuma rīkošanas vietas tika minēti arī Sarkanmuižas pļavas un Tilta dārza rajons, stāvlaukums pie tirdzniecības centra "Tobago", olimpiskais centrs "Ventspils" un Reņķa dārzs.

Tiesa, vairākās no šīm vietām nav cietā seguma, un, kā atzina deputāti, atkušņa laikā tas radītu lielas problēmas. Par piemērotāko vietu Jaunā gada pasākuma rīkošanai deputāti atzina Lielo prospektu, uz pasākuma laiku to slēdzot satiksmei un par skatuves vietu izvēloties laukumiņu pie olimpiskā centra "Ventspils" vai Lielā prospekta krustojumu ar Aleksandra ielu.

Jau ziņots, ka Ventspilī sākusies Lielā laukuma rekonstrukcija. Atklātā konkursā par uzvarētāju atzītais būvuzņēmums SIA "Ostas celtnieks" iecerētos rekonstrukcijas darbus plāno paveikt 10 mēnešu laikā.

Projekta "Ventspils publiskās infrastruktūras attīstība un kvalitātes uzlabošana, pilnveidojot uzņēmējdarbības vidi pilsētā" kopējās izmaksas plānotas 2,4 miljonu latu apmērā, tai skaitā Eiropas Savienības fondu finansējums ir 2,05 miljoni latu. Pārējās izmaksas sedz valsts un pašvaldība.

Šajā projektā notiek arī Lielā prospekta posmā no Ganību līdz Saules ielai rekonstrukcija. Noslēgumam tuvojas Jaunpilsētas laukuma modernizācijas būvdarbi, kā arī apgaismojuma izveide un stāvvietu rekonstrukcija Kuldīgas ielas posmā no Lielā prospekta līdz Jūras ielai. Sākti arī Sporta ielas un Reņka dārza stāvlaukuma rekonstrukcijas būvdarbi.

LETA

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: