Laikraksta «Ventas Balss» ceturtdienas numura ziņas, skandāli, intervijas un viedokļi.

1.lpp.

Ventspils Augstskolai jauna rektore

Ar 22 balsīm par, un 1 pret Ventspils Augstskolas Satversmes sapulcē ievēlēta jaunā rektore Gita Rēvalde.

Cenšas saglabāt Ostgala unikalitāti

Ostgalā joprojām norit rekonstrukcijas darbi. Iedzīvotāji, noguruši no galarezultāta gaidīšanas, izsaka savu neapmierinātību.

2.lpp. Viedoklis: «Brīvprātīgi obligātā putra», laikraksta Ventas Balss galvenās redaktores vietniece Līga Gabrāne.

«Mēģinājums nodrošināt reālu bezmaksas izglītību mūsu valstī pats par sevi ir slavējams. Taču diemžēl tas izvērties par parodiju. Mācību gads jau klauvē pie durvīm, bet skaidrības nekādas, kurš tad galu galā pirks darba burtnīcas – vecāki, pašvaldība vai valsts? Un vai katram skolēnam? Un vai drīkstēs tajās vispār kaut ko rakstīt vai tikai paskatīties? Skaistajai idejai, ka valstij jānodrošina bezmaksas izglītība un, ja ar to ir saprasta arī darba burtnīcu nodrošināšana katram izglītojamam, šobrīd nav pietiekama finansējuma.»

3.lpp.

Vācu fortifikācijas būve sadrupināta

Iepriekšējā nedēļā informējām, ka Ventspils Tehnikuma teritorijā, kurā notiek būvdarbi, tika atrasts 2. pasaules kara vācu bunkurs. Kā jau iepriekš tika paredzēts, šī būve tika sadalīta gabalos, lai vēlāk to nogādātu Piedzīvojumu parka kalnā.

Ūdeka informē

4.lpp.

Ventspils – industriāla un romantiska

Ar bagātīgu izstādi Livonijas ordeņa pilī noslēdzies piektais grafikas plenērs Ventspils DOKUMENTA 2013,kas tradicionāli mūsu pilsētā ik gadu notiek augusta beigās.

5.lpp. Darbs un nauda. Mērķis – atdzīvināt biznesa vidi

Piecos mēnešos – no šā gada aprīļa līdz augustam – Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras Ventspils nodaļā iesaistījušies pieci uzņēmumi, biedru kopējais skaits šobrīd sasniedzis 35 cilvēkus. Nodaļas pašreizējais vadītājs Salvis Roga uzskata, ka galvenais uzdevums nav panākt skaitlisko pieaugumu, bet reāli palīdzēt vietējiem uzņēmumiem.

6.lpp. Sports. Uz Kurzemi čempionu godā

Latvijas rallijsprinta čempionātā aizvadītas piecas no septiņu posmu sacensībām, pēc kurām jau priekšlaicīgi čempiona titulu 4WD Open klasē, pateicoties teicamam un stabilam sniegumam, nodrošinājusi ventspilnieku brāļu Edija un Kārļa Bergmaņu ekipāža.

Palameika atgūstas un uzvar Somijā

Šķēpa lidojumu atkal atguvusi viena no mūsu vadošajām sportistēm Madara Palameika, kas pēc pasaules čempionātā piedzīvotā fiasko izcīnījusi uzvaru starptautiskās sacensībās Somijā, raidot šķēpu virs 59 metriem.

Jaunie futbolisti otrie Ukrainā

Ukrainā, Odesā, norisinājās starptautisks bērnu futbola turnīrs, kurā sekmīgi cīnījās Ventspils Olimpiskās cerības apvienotā U12 un U13 vecuma komanda, kas astoņu vienību konkurencē izcīnīja otro vietu.

7.lpp.

Ventspilī čigānu etniskās klases būs

Kamēr Kuldīgā no jaunā mācību gadu tiks slēgtas romu skolēnu etniskās klases, Ventspilī viss būs pa vecam.

Novērtē radošu skolotāju darbu

Vakar novada pedagogu konferencē, kas notika Ugāles tautas namā Gaisma, 12 skolotāji saņēma Atzinības rakstus no Ventspils novada pašvaldības un tās Izglītības pārvaldes.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: