Šodien Ventspils Augstskolas (VeA) rektores amatā ievēlēta vienīgā šim amatam izvirzītā kandidāte - fizikas doktore Gita Rēvalde, informēja VeA ārējo sakaru speciāliste Liene Liepiņa.

Par Rēvaldes kandidatūru nobalsojuši 22 no kopumā 23 klātesošajiem VeA Satversmes sapulces locekļiem, bet viens balsojis "pret".

Rēvalde VeA rektores pienākumus sāks pildīt, kad viņu šajā amatā apstiprinās Ministru kabinets.

Kā savu galveno uzdevumu Rēvalde norādīja, nodrošināt stabilu augstskolas darbību un parādīt, ka tā darbojas un darbosies. Par augstskolas nākotnes vīziju Rēvaldes izvirzīja augstskolai kļūtpar starptautiski ar labu slavu pazīstamu Baltijas augstskolu.

 

Rēvaldei ir 23 gadu ilga pieredze augstākās izglītības un zinātnes jomā un apmēram septiņus gadus ilga darba pieredze vadošā amatā Izglītības un zinātnes ministrijā kā zinātnes un augstākās izglītības politikas nodaļas un vēlāk kā departamenta vadītājai. Kopš 2012. gada Rēvalde pilda Rīgas Tehniskās universitātes rektora vietnieces akadēmiskās politikas un kvalitātes jautājumos amata pienākumus. Rēvaldei doktora grādu fizikā ieguvusi Latvijas Universitātē 1996. gadā.

 

Jau informējām, ka uz Ventspils Augstskolas rektora amata vietu tika saņemts viens pieteikums no Dr.Phys.,Asoc.Prof. Gitas Rēvaldes.

 

Apskati foto!

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: