Vakar ugunsdzēsēji zaudēja cīņā ar liesmām. Zlēkās nodega dzīvojamā māja, Briežkalni. Cilvēki nav cietuši, taču no ēkas palicis vien skurstenis un krāsmatas.

Zlēku pagasta pārvaldes vadītāja Daiga Cekule zina stāstīt, ka mājas iemītnieki, to nomājuši. Deklarētā dzīves vieta tiem ir Ventspils pilsētā, kur arī abi pieaugušie, pajumti atradīs pie saviem bērniem.

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta Ventspils brigādes komandieris, Andris Šulcs Ventas Balsij kā visticamāko aizdegšanās iemelsu min bojājumu ledusskapja elektroinstalācijā.

Saimnieki bijuši mājās un aizdegšanos pamanījuši, tomēr līdz ar elektrības zudumu arī ūdens sūknis, ar kuru izmantojot, paši mājas iemītnieki ar ūdeni mēģinājuši dzēst liesmas, pārtraucis darboties. Jebkurš ugunsgrēks izplatās strauji un, kā norāda komandieris, piecās minūtēs liesmas var pārņemt visu istabu. Zlēkās pašiem savas ugunsdzēsēju vienības nav jau kopš deviņdesmitajiem gadiem. Kamēr tuvākā no ugunsdzēsēju brigādēm, piltenieki, ieradušies notikuma vietā kopš izsaukuma brīža pagājušas 22 minūtes. Pēc tam ieradusies arī otra brigāde no Ventspils. Dzēšanas darbus apgrūtinājis arī tas, ka tuvumā nav bijusi piemērota ūdens ņemšanas vieta. Lai arī turpat pie mājas ir Venta, upes krasts tajā vietā ir stāvs.

Māja bija būvēta no dažādiem materiāliem – ķieģeļa un koka. Liesmu izplatību uz blakus esošajām ēkām, ugunsdzēsējiem izdevās novērst. Jautāts, vai gadījumā, ja pie rokas būtu bijis ugunsdzēšamais aparāts, tik strauju liesmu izplatību paši mājas iemītnieki varētu apturēt, Šulcs atbild apstiprinoši. Atgādinot, ka vien ar ugunsdzēšamo aparātu jāprot arī rīkoties.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: