Muzikālo sezonu teātra namā Jūras vārti atklās Liepājas Simfoniskais orķestris un izcilā čelliste Marta Sudraba. Viņi pirmie novērtēs skaņas kvalitāti uzlabojošo vairogu nozīmi.  

Koka vairogi, kā prognozē eksperti, būtiski uzlabos skanējumu arī 22. septembrī, kad notiks pirmais nopietnās mūzikas rudens sezonas atklāšanas koncerts.

Svarīgākā teātra nama funkcija, kā noprotams pēc nosaukuma, ir dramatisku darbu izrādīšana, tāpēc ikdienā skaņa cirkulē savādāk, nekā tas nepieciešams akustiskajos koncertos, norāda tehniķis Zigurds Spunde, kam uzticēts vadīt vairogu uzstādīšanas projekta īstenošanu.

Pēc viņa teiktā, ieapaļās no finiera izgatavotās koka plāksnes koncertos nodrošinās ne tikai perfektu kvalitāti, bet arī palielinās mūziķu komfortu: «Domāju, ka tagad tikai augstas klases eksperts varēs pateikt, ja kāda skaņa nebūs 100% perfekta.»

Pārvietojamie finiera vairogi palīdzēs skaņai nokļūt pie klausītājiem, nevis aizķerties aiz kulisēm, klejot otrpus skatuves un skatuves tornī, kā tas bija līdz šim.

To, cik labi koka konstrukcijas veiks savu uzdevumu, varēs spriest 22. septembrī, kad teātra namā uzstāsies Liepājas Simfoniskais orķestris un soliste – čelliste Marta Sudraba, vienu no izcilākajām šā instrumenta spēlētajām.

Mūziķe Absolvējusi Emīla Dārziņa mūzikas vidusskolu un Latvijas Mūzikas akadēmiju, papildinājusies Londonas Gildhola mūzikas un drāmas skolā, Bāzeles un Vīnes mūzikas akadēmijās. Muzicējusi pasaules slavenākajās koncertzālēs kopā ar tādiem vispāratzītiem orķestriem kā Izraēlas Filharmonijas, Berlīnes, Bāzeles, Milānas «La Scala», Kanasavas, Bernes un daudzi citi simfoniskie orķestri.

Kā soliste Marta Sudraba uzstājusies kopā ar daudziem pasaulē ievērojamiem mūzikas pasaules pārstāvjiem (Gidons Krēmers, Oļegs Maizenbergs, Tomass Kvastofs, Džošua Bells, Nikolajs Znaiders, Baiba Skride, Monika Mančīni u.c.).

Pie diriģenta pults būs Liepājas Simfoniskā orķestra  Atvars Lakstīgala, kas nesen apstiprināts arī orķestra mākslinieciskā vadītāja amatā. Programmā skanēs Volfganga Amadeja Mocarta uvertīra operai «Dons Žuans», Antonina Dvoržāka koncerts čellam ar orķestri si minorā op. 104 un Riharda Štrausa svīta no operas «Rožu kavalieris» op. 59.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: