12. jūlijā plkst. 18:00 teātra nams „Jūras vārti” vasaras simfoniskās mūzikas koncertā piedāvās romantisma laikmeta komponistu brīnišķīgās kompozīcijas Beļģijas Jaunlēvenes (Louvain-la-Neuve) Universitātes studentu simfoniskā orķestra sniegumā.

Ventspils koncertam mūziķi sagatavojuši programmu, kurā atskaņos komponista Antonīna Dvoržaka Koncertu čellam ar orķestri Nr.2 (soliste Sarah Dupriez) , Slāvu dejas N°1 & 8, op. 46, kā arī Koncertu čellam ar orķestri, op.104 (soliste Sarah Dupriez). Klausītāji dzirdēs arī Pētera Čaikovska Svītu no baleta „Riekstkodis”, op.71, Johanesa Brāmsa Ungāru dejas N°1 un Bedržiha Smetanas Vltava 2. daļu no svītas "Mana dzimtene".

 

Orķestris dibināts 1980. gadā. Tajā darbojas vairāk nekā 60 mūziķi, kas ir Jaunlēvenes (Louvain-la-Neuve) Katoļu Universitātes studenti un mācību spēki. Vairāk nekā 10 gadus šī orķestra mākslinieciskais vadītājs ir Philippe Gérard, kurš ir izveidojis spēcīgu mūziķu vienību, kas ar panākumiem realizē dažādus starptautiskus mūzikas projektus. Orķestrim ir nozīmīga loma Jaunlēvenes kultūras dzīvē. To apliecina regulārie koncerti koncertzālē Aula Magna un sadarbības koncerti ar Briseles Karalisko mūzikas akadēmiju, Karalisko teātri „La Monnaie” un Valonijas festivālu.

 

Koncertā kā soliste uzstāsies 28 gadus vecā čelliste Sarah Dupriez, kas ar mūzikas pasauli saskārusies jau kopš bērnības. Mūziķe dzimusi Briselē, Beļģijā un 15 gadu vecumā uzsākusi studijas Briseles Karaliskajā konservatorijā, kur ieguvusi "Premier Prix" apbalvojumu, kā arī čella spēles licenci ar atzīmi "Magna cum Laude", kas ir viens no augstākajiem novērtējumiem. Mūziķe studējusi arī Tulūzā, Francijā, kā arī iesaistījusies kamermūzikas stundās Karalienes Elizabetes mūzikas koledžā. 2007. gada janvārī Sarah Dupriez piedzīvoja savu debiju kā soliste prestižajā Palais des Beaux-Arts de Bruxelles. Kopš tā laika, mūziķe tiek aicināta uzstāties kā solo māksliniece it visur. Līdzās neskaitāmiem kamermūzikas koncertiem, Sāra daudzkārt piedalās arī lielo formu izpildījumos kopā ar pasaulē pazīstamiem izpildītājmāksliniekiem - Jean-Claude Vanden Eynden, Lorenzo Gatto, Éliane Reyes, Dominique Cornil, Véronique Bogaerts.

 

Ventspilī mūziķi ieradīsies dienas pirmajā pusē un ir izteikuši vēlēšanos apskatīt pilsētu un tās ievērojamākās vietas, kā arī nedaudz atpūsties pludmalē, lai ar patiesu muzicēšanas prieku dāvātu ventspilniekiem savu pozitīvo emociju gammu, kas gūta neaizmirstamā ceļojumā pa Latviju.

 

Koncerts tapis pateicoties Beļģijas valdības un Beļģijas vēstniecības Latvijā atbalstam.

Ieeja bez maksas.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: