Laikraksta «Ventas Balss» trešdienas numura ziņas, skandāli, intervijas un viedokļi.

1.lpp.

Remonts un romantika Ostgalā

Šā gada pavasarī uzsākto divu nozīmīgo Ostgala ielu – Līvu un Kapteiņu – rekonstrukciju realizē, turpinot Ventspils ūdenssaimniecības attīstības un ielu infrastruktūras attīstības programmas.

Izstādē paraolimpiešu emocijas

Sportistu emocijas, prieks un pārdzīvojums – tas viss ir redzams Olimpiskajā centrā Ventspils atklātajā ceļojošajā fotoizstādē Tu esi. Tu vari par paraolimpiskajām spēlēm Londonā.

2.lpp. Viedoklis: «Kaimiņu būšana», portāla ventasbalss.lv redaktors Pēteris Neimanis

«Kaimiņu attiecībām varētu būt tikpat sena vēsture kā suņu un pastnieku draudzībai, bet varbūt pat senāka. Kāpēc tieši tāds salīdzinājums? Laikam jau kaimiņu attiecību gammas dažādību nemainīs nekas, tieši tāpat, kā suņi nerej mazāk uz pastniekiem, lai kā ģērbts un tehniski aprīkots būtu pasta iznēsātājs. Vārdu sakot, apkarot šo problēmu nav iespējams, to un tās sekas var tikai mazināt.»

3.lpp.

Lembergam maksās 270 tūkstošus mārciņu

Anglijas un Velsas Apelācijas tiesa pieņēmusi lēmumu Antonio Gramsci Shipping Corporation un 29 citām Latvijas Kuģniecības meitas sabiedrībām uzlikt pienākumu atlīdzināt Aivaram Lembergam izdevumus 270 000 mārciņu apmērā.

Mazinās siltumenerģijas zudumus

Ventspils siltums šogad plāno rekonstruēt siltumtrases divu kilometru garumā. Tas pilsētā mazinās siltumenerģijas zudumus.

Šogad ziedu paklājos būs osta un vējš

Īpaši svarīgs un nozīmīgs Ventspils pilsētas svētku notikums ir tradicionālais starptautiskais ziedu paklāju festivāls. Šovasar no 2. līdz 4. augustam tas notiks jau 13. reizi.

4.lpp.

Mudina sievietes profilaktiski pārbaudīties

Ģimenes ārsta rūpes un savlaicīga slimības diagnosticēšana Valdai ļāva veiksmīgi ārstēties no vēža.

Atkal lems par aprūpes tiesībām

Tārgales bērns, kura mammai Inesei atņemtas bērna aprūpes tiesības, joprojām atrodas audžuģimenē tālu prom no mājām. Nākamnedēļ Bāriņtiesā plānota sēde, kurā skatīs jautājumu par aprūpes tiesību atjaunošanu.

Atvēl naudu kaķeņu sterilizācijai

Viens no veidiem, kā humāni samazināt bezsaimnieka kaķu populāciju pilsētā, ir kaķeņu sterilizācija. Šajā jomā jau vairākus gadus sadarbojas Ventspils pašvaldība un Dzīvnieku aizsardzības biedrība Par dzīvnieku tiesībām – finansējot un organizējot šo darbu.

5.lpp.

Mana brīvība beidzas tur, kur sākas tava

Par problēmām daudzdzīvokļu mājā Fabrikas ielā 2a dzirdam ne pirmo reizi. Ir bijušas sūdzības par aukstumu ziemas periodā, iemītniekiem, kuri glabā munīciju un citām problēmām. Šoreiz Ventas Balsi uz Fabrikas ielu aicināja izmisušas sievietes.

6.lpp. Sports. Kronbergs uguņo pašmāju mačos

Ventspils skeitparkā un Piedzīvojumu parkā norisinājās ekstrēmo sporta veidu sacensības VEST Jam un Latvian King ofDirt, kurās abās pie uzvaras BMX frīstaila disciplīnā tika ventspilnieks Viktors Kronbergs.

FK Ventspils Eirokausus uzsāks Velsā

«Eirokausi – tas ir īpašs futbols, skaistums un azarts, emociju daudzveidība. Un tas ir vienkārši lieliski,» savos iespaidos un emocijās par gaidāmo Eiropas līgas turnīru futbolā dalās ventspilnieku galvenais treneris Jurģis Pučinsks.

U20 minimāla uzvara pār U18

Gan Latvijas U20, gan U18 basketbola izlase turpina gatavoties Eiropas čempionātu finālturnīriem, tāpēc abas aizvadīja savstarpēju pārbaudes spēli, kurā grūtu uzvaru ar 82:80 pašā mača izskaņā guva pieredzējušākie U20 spēlētāji.

 

7.lpp.

Deju karstajā punktā

Dziesmu un deju svētku nedēļā Rīgā ieradās 660 Ventspils dalībnieki, tostarp arī tautas deju kolektīvi, kuriem līdz lielajiem koncertiem priekšā vēl smags darbs mēģinājumos. Ventas Balss ielūkojās dejotāju ikdienā, lai lasītājus iepazīstinātu ar svētku otru pusi jeb deju virtuvi.

Pirmie iespaidi Dziesmu svētkos

Ugāles vidējās paaudzes deju kolektīva Spiekstiņi dejotājai Aijai Amerei šie ir paši pirmie Dziesmu un deju svētki. Ar viņu sazinājāmies neilgi pirms pirmā mēģinājuma uz laukuma.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: