Eiro ieviešanas jautājumi Ventspils iedzīvotājiem un uzņēmējiem ir svarīgi, par tiem ir liela interese un gatavošanās jaunajai valūtai ir iekļauta uzņēmēju dienaskārtībā.

To apliecina trešdien plaši apmeklētais Finanšu ministrijas un Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras (LTRK) rīkotais seminārs Ventspils uzņēmējiem, iedzīvotājiem un pašvaldības darbiniekiem, kurā piedalījās vairāk kā 80 cilvēku.

Aktīvi semināra dalībnieki bija vietējie uzņēmēji, kopskaitā ap 30 – no tirdzniecības un ražošanas uzņēmumiem, arī degvielas, pakalpojumu nozares, tranzīta un citām jomām, to vidū gan no Ventspils, gan tuvējā Kuldīgas novada.

„Jautājumi pamatā bija nevis par to, vai Lavijai vajag vai nevajag eiro, jo ir skaidrs, ka eiro tiks ieviests, bet gan par to, kā jaunajai valūtai sagatavoties. Uzņēmējiem ir svarīgi tieši praktiskie jautājumi – par cenu atspoguļošanu, kases aparātiem, izmaiņām grāmatvedībā, dažādiem valūtu izmantošanas periodiem u.c.,” pēc semināra sacīja LTRK Ventspils nodaļas vadītājs Salvis Roga. Pēc viņa vērojumiem, daļai iedzīvotāju Ventspilī eiro ieviešanas jautājumi pagaidām vēl raisa zināmas bažas, jo, kā jau ar visu jauno, cilvēki vēl nav raduši atbildes uz visiem neskaidrajiem jautājumiem. „Taču kopumā gatavošanās eiro ieviešanai jau notiek un uzņēmēju vidū attieksme pamatā ir pozitīva,” sacīja S.Roga.

Par praktiskajām vadlīnijām uzņēmējiem Ventspils uzņēmējus informēja Dace Kalsone, Finanšu ministrijas eiro projekta vadītāja, kā arī detalizēti par cenu atspoguļošanas kārtību stāstīja Aleksejs Niščaks, Patērētāju tiesību aizsardzības centra Patēriņa preču uzraudzības daļas vadītājs. Savukārt pašvaldības darbinieku un sociālo darbinieku diskusiju vadīja Jānis Platais, finanšu ministra padomnieks.

Ventspils seminārs bija viens no pasākumiem Finanšu ministrijas, LTRK un Europe Direct informācijas centru kopīgi rīkotajā semināru ciklā par eiro ieviešanu uzņēmējiem, iedzīvotājiem un pašvaldību darbiniekiem, kas maijā un jūnijā risinās Latvijas lielākajās pilsētās. Semināros tiek demonstrēta arī dokumentālā filma par eiro „Dzīvot labāk”, pēc kuras iedzīvotāji tiekas ar eiro ekspertiem un uzzināt visu sev aktuālo, bet uzņēmēji un pašvaldību darbinieki - piedalās seminārā par eiro ieviešanas vadlīnijām.

Gan filmas noskatīšanās, gan semināri visiem interesentiem tika piedāvāti bez maksas.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: