Kā liecina Centrālās vēlēšanu komisijas informācija, līdz pulksten 21 Ventspilī pašvaldības vēlēšanas apmeklējuši 38,14 % vēlētāju, bet novadā – 32,88%.

Līdz deviņiem vakarā pilsētā pie urnām bija devušies 9704 balsotāji, kas tomēr nav zemākā aktivitāte Kurzemē. Talsu novadā līdz šim nobalsojuši vien nepilni 30%, bet lielākā aktivitāte pagaidām bijusi Alsungas un Vaiņodes novados, kur vēlēšanās jau piedalijušies vairāk nekā 51% balstiesīgo.

Ventspilī līdz pulksten 13 pie vēlēšanu urnām devies 5691 vēlētājs. Līdz pulksten 16 savas balsis bija atdevuši 8106 ventspilnieki jeb 31,86% balstiesīgo.

Kā vēlēšanu iecirkņos novēroja ventasbalss.lv, vēlētāju plūsma bija visai pastāvīga un iecirkņu darbiniekiem garlaikoties nenācās. Savukārt uzrunātie novērotāji pastāstīja, ka vismaz līdz pusdienlaikam viss noticis atbilstoši likumam un bez incidentiem.

Jau novēlējis arī pašreizējais pilsētas domes priekšsēdētājs Aivars Lembergs, kurš ventasbalss.lv atzina, ka vēlēšanu dienā vienmēr juties kā eksāmenā, arī gados, kad saraksts bijis tikai viens. Prognozēt partijas Latvijai un Ventspilij rezultātus Lembergs gan nevēlējās, piebilstot, ka jaunajā domē varētu iekļūt viņa pārstāvētā partija, kā arī Saskaņas centrs un Vienotība: „Tāda līdz šim bijusi socioloģija, bet vēl nav zināms, par ko balsos tie 20%, kuri līdz vēlēšanām nebija vēl nebija izlēmuši.”

Saskaņas centra pirmais numurs Vitālijs Truševičs pastāstīja, ka cer uz 2-3 vietām jaunajā domē un prognozēja tādu pašu tās sastāvu, kā Lembergs. Citādākās domās bija Reformu partijas un Reģionu alianses saraksta līderis Aivis Landmanis, kurš ventasbalss.lv atzina, ka arī cer uz dažām vietām domē. Savukārt tas, ar ko domē varētu sadarboties, nav atkarīgs no partijas: „Nedomāsim par to, ar kuru partiju sarobosimies, bet gan ar kurām personām.”

Ventspils novadā līdz pulksten 21 savas balsis bija nodevuši 3353 vēlētāji, jeb 32,88%. 593 vēlētāji apmekelējuši iecirkni Ugāles pagastā, bet nedaudz zem pieciem simtiem - Piltenē.

Līdz pulksten 13 bija nobalsojuši 1887 jeb 18,5% vēlētāju. Lielākā aktivitāte bijusi Ugāles pagastā (327) un Piltenes pilsētā (273). Savukārt Jūrkalnes, Ziru un Usmas pagastā nebija nobalsojuši pat 100 vēlētāju. Nākamo trīs stundu laikā aktivitāte novadā bija visai liela, jo savas balsis nodeva vēl gandrīz 1000 vēlētāju, un tagad nobalsojuši jau 2782 vēlētāji jeb 27,8%. Ugālē nobalsojuši 520 balstiesīgie, bet 100 balsotāju robežu joprojām nav sasniedzis Ziru pagasts (84).

Foto no 6. vidusskolas vēlēšanu iecirkņa

Ventspils pilsētas vēlēšanu iecirkņi

Ventspils novada vēlēšanu iecirkņi

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: