Politisko partiju apvienība "Saskaņas centrs" (SC) gatava sadarboties ar jebkuru no Ventspils domē iekļuvušajām partijām, ja vien tās mērķis ir strādāt iedzīvotāju labā, atzina no šī saraksta Ventspils domē vienīgais ievēlētais pārstāvis Vitalijs Trusevičs.

"Mūsu pozīcija ir tāda, ka mēs varam sadarboties ar jebkuru partiju, ja tā strādā iedzīvotāju labā," atzina Trusevičs. Vaicāts, vai SC tuvāka varētu būt Ventspilī uzvarējusī pilsētas mēra Aivara Lemberga vadītā partija "Latvijai un Ventspilij", vai tomēr SC varētu sadarboties ar paredzamo domes opozīciju - no Reformu partijas un "Reģionu alianses" kopīgā saraksta ievēlētajiem deputātiem, Trusevičs atzina, ka SC "nav tuvs ne viens, ne otrs". Tomēr arī distancēties no visiem SC neesot izdevīgi. "Viens pats es neko nevaru izdarīt," atzina Trusevičs.

 

Sociāldemokrātiskās partijas "Saskaņa" Ventspils teritoriālās nodaļas valdes priekšsēdētāja vietniekam Trusevičam līdz šim nav bijis pieredzes deputāta darbā - domē viņš ievēlēts pirmo reizi. Tiesa, viņš darbojies domes komisijās.

 

Savulaik Trusevičs tiesājas ar Ventspils domi, protestējot pret Ventspils labiekārtošanas noteikumiem, kas uzliek pienākumu veikt piespiedu darbu - noteiktā laikā tīrīt savam īpašumam piegulošo teritoriju, kas ir Ventspils pilsētas, ne privātīpašnieku īpašums.

 

Trusevičs prognozē, ka šī pieredze ar tiesāšanos neapgrūtinās viņa darbošanos domē. "No manas puses nekādu problēmu nav. Tas, vai viņi [domes vairākums] ir gatavi sadarboties, ir jāprasa viņiem, bet man nekāda naida nav. Esmu gatavs sadarbībai," sacīja Trusevičs.

 

Tā kā "Saskaņa" ir sociāldemokrātiska partija, SC deputāta galvenais mērķis, darbojoties Ventspils domē, būšot sociālo jautājumu risināšana.

 

Komentējot vēlēšanu rezultātus Ventspilī, Trusevičs atzina, ka SC bija cerējis iegūt trīs deputātu vietas, taču SC centīšoties īstenot savas programmas mērķus arī ar iegūto vienu deputāta vietu.

 

LETA

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: