Laikraksta «Ventas Balss» ceturtdienas numura ziņas, skandāli, intervijas un viedokļi.

1.lpp.

Zivju dūmi ies jaunā skurstenī

Ventspils zivju konservu kombinātā šonedēļ uzstādīts 32 metrus augsts skurstenis, kas palīdzēs uzņēmumam būtiski samazināt dūmu un kūpinātu zivju smaku dzīvojamajā un atpūtas zonā. Līdz gada beigām vides piesārņojuma problēma, kas saistīta ar zivju kūpināšanu, varētu tikt atrisināta pavisam.

Sprūdžs rīkojies prettiesiski, atzīst tiesa

Tiesa atzinusi, ka Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Edmunds Sprūdžs, izdodot rīkojumu par Aivara Lembergra atstādināšanu no amata rīkojies prettiesiski. Lemberga prasība pilnībā apmierināta un politiski motivētais rīkojums uzskatāms par atceļamu ar tā izdošanas dienu.

 

2.lpp. Viedoklis: «Kad skurstenis dārgāks par naudu», laikraksta «Ventas Balss» žurnāliste Jeļena Naruševiča

«Neatrisināmu problēmu nav. Ir gribēšana vai negribēšana tās risināt. Ir prioritāšu skala, kurā peļņas un sabiedrības intereses var būt atšķirīgās proporcijās. Praktiski jebkura ražošanas darbība kaitīgi ietekmē vidi. Jautājums vien tāds, kā uz to skatās ražošanas vadītāji un īpašnieki, vai viņi ir gatavi kompensēt iedzīvotājiem sagādātos zaudējumus un dalīties savā peļņā, lai risinātu ekoloģiskos jautājumus.»

3.lpp.

Ventspils - Baltijas IT galvaspilsēta

Vakar sadarbības memorandu, vienojoties ambiciozam mērķim veidot Ventspili par Baltijas informācijas tehnoloģiju galvaspilsētu, parakstīja Latvijā vadošais nozares uzņēmums DPA, Latvijas Universitāte, Ventspils pašvaldība, brīvosta, kā arī citi IT uzņēmumi, tostarp IBM Latvija.

Var nobalsot jau iepriekš

Iedzīvotāji, kuri vēlēšanu dienā neatradīsies Ventspilī un tādēļ nobalsot nevarēs, var izmantot iespēju to izdarīt šodien vai rīt.

 

4.lpp.

Kāda māte, tāda meita

Pavisam drīz visa Latvija sadziedāsies un sadejosies XXV Vispārējos Dziesmu un XV Deju svētkos. Daugavas stadionā deju rakstus veidos arī divas ventspilnieces – Kristīne un Marta.

Maini ieradumus!

Kultūras centrs aicina ventspilniekus piektdienas vakarā iznākt no mājām un izbaudīt, izsmaržot laiku, kad viss plaukst un zied. Vilinājumam kalpo arī koncerti, izrādes, filmu demonstrējumi, spēles ar gaismu Ventspils laukumos, parkos un ielās.

 

5.lpp. Intervija. Pašvaldībai jārada iespējas ventiņiem

Iedzīvotāji savās pastkastītēs saņēmuši pašvaldības atskaiti par jau paveiktajiem darbiem, bet aktīvā šī gada būvniecības sezona tikai sākusies. Kas šobrīd top pilsētā, kādi ir šī gada nozīmīgākie projekti, – jautājam Ventspils mēram AIVARAM LEMBERGAM.

 

6.lpp. Sports. Grīvai pasaules čempionāta normatīvs

Sekmīgs starts Igaunijā notikušajās Gustava Sules piemiņas sacensībās vieglatlētikā padevies mūsu labākajā tāllēcējai Laumai Grīvai, kas, labākajā mēģinājumā uzrādot rezultātu 6,72 metri, izpildījusi pasaules čempionāta B normatīvu.

Martužans debitē čempionu līgā

Olainē norisinājās Spēkavīru čempionu līgas (Strongman Champions League) otrā posma sacensības, kurās piedalījās arī četri Latvijas spēkavīri – mūsu Mareks Leitis un Oskars Martužans, kā arī Dainis Zāģeris un Didzis Zariņš.

Izlasei rezultatīvs neizšķirts ar Turciju

Otro pārbaudes spēli piecu dienu laikā aizvadījusi Latvijas futbola valstsvienība, kas Vācijā, Dīsburgā, spējot atspēlēties no 0:2 un 1:3, prata izraut laimīgu neizšķirtu 3:3 pret Turcijas izlasi.

 

7.lpp.

Ugālē aug jaunie žurnālisti

Ugāles vidusskolā šā mācību gada sākumā darbību uzsāka jauno žurnālistu pulciņš, kurā aktīvi iesaistījušās 7. klases meitenes. Viņas ir apņēmības pilnas žurnālistikas lauciņā strādāt arī turpmāk.

Iegūst Gada ekspozīcijas titulu

«Ventspils muzeja ekspozīcijas panākumu atslēga ir vēsturisko eksponātu un moderno tehnoloģiju apvienojums,» atzīst Taiga Kokneviča, Latvijas Muzeju biedrības valdes priekšsēdētāja.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: