29. jūnijā Rīgā, Latvijas Universitātes Lielajā aulā un Rīgas Latviešu biedrības nama Zelta zālē notiks XXV Vispārējo latviešu Dziesmu un XV Deju svētku konkurss – „Koru kari”, kurā izvirzīts un Ventspili pārstāvēs sieviešu koris „Venda”.

Savukārt 3. jūlijā Lielā Ģildē pūtēju orķestris „Ventspils” sacentīsies par labākā orķestra titulu.

„Koru karos” piedalīsies kolektīvi, kuri tika izvirzīti uz konkursu saskaņā ar 2013. gada Svētku koru koprepertuāra pārbaudes un Svētku dalībnieku atlases skates rezultātiem un skates žūrijas lēmumu.

Ventspili „Koru karos” pārstāvēs sieviešu koris „Venda” Anitras Niedres un Rudītes Tālbergas vadībā. Sieviešu koru kategorijā par labākā 2013. gada sieviešu kora titulu sacentīsies 16 kori.

Sieviešu kori konkursā atskaņos obligāto dziesmu no Svētku noslēguma koncerta koprepertuāra – „Moseņ, zeileit viesti nesa” (Latgaliešu tautas dziesma Ilonas Rupaines apdarē), vienu no izvēles dziesmām, kas ir latviešu komponistu oriģināldziesma un vienu brīvas izvēles dziesmu a capella izpildījumā. Nolikums paredz, ka izvēles dziesmu atskaņojumā koris drīkst izmantot sitaminstrumentus, bet tiem jābūt bez noteikta skaņu augstuma. Atbilstoši konkursa rezultātiem, žūrija pieņems lēmumu un piešķirs koriem diplomus par I, II un III vietu, pārējie kori saņems diplomus par piedalīšanos koru konkursā „Koru kari”.

XXV Vispārējo latviešu Dziesmu un XV Deju svētku nedēļā, 3. jūlijā Lielajā Ģildē notiks pūtēju orķestru konkursa fināls, kurā piedalīsies arī pūtēju orķestris „Ventspils”, mākslinieciskais vadītājs Valentīns Vinokurovs, koncertmeistars Dainis Brauns.

4. jūlijā pūtēju orķestri muzicēs vakara koncertos Rīgas baznīcās, kā arī Dižkoncertā 6. jūlijā Doma laukumā. 7. jūlijā pūtēju orķestri piedalīsies Dziesmu un deju svētku gājienā un Noslēguma koncertā „Līgo – Lai top!” Mežaparka Lielajā estrādē.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: