Labklājības ministrija (LM) šogad par ģimenei draudzīgiem komersantiem atzinusi 12 uzņēmumus, tajā skaitā arī "Ventspils reisu".

Par ģimenei draudzīgiem uzņēmumiem atzīti arī AS "Latvenergo", AS "SEB banka", SIA "Grifs AG", SIA "Nestle Latvija", SIA "Statoil Fuel& Retail Latvia", SIA "Rimi Latvia", SIA "PricewaterhouseCoopers", AS "Swedbank", SIA "Eletrolux Latvia Ltd.", "Nordea Bank Finland Plc" Latvijas filiāle, SIA "VTU Valmiera".

Visi 12 uzņēmumi saņēmuši īpašu apliecību un uzlīmi, kas apstiprina, ka tie īsteno ģimenei draudzīgu politiku, kā arī ieguvuši tiesības ģimenei draudzīga komersanta statusa logotipu divus gadus izmantot savā tīmekļa vietnē, plašsaziņas līdzekļos un darba sludinājumos.

"Tieši darba devējs ir tas, kurš spēj radīt darba vidi, kura ir darbinieku un klientu atbalstoša. Vidi, kurā darbinieki jūt rūpes par sevi un savu ģimeni, kurā viņi atrodas ar prieku, jūtas uzklausīti un kura ir elastīga un atbalsta viņa lēmumu veidot ģimeni," norāda labklājības ministre Ilze Viņķele (Vienotība).

Ģimenei draudzīga komersanta statusu LM piešķir uzņēmumiem, kas īsteno ģimenei draudzīgu politiku gan savā komercsabiedrībā, gan plašākas sabiedrības kontekstā, piemēram, sniedzot pakalpojumus un nodrošinot ģimenēm ar bērniem pieejamu vidi. Viens no kritērijiem statusa piešķiršanai ir uzņēmuma efektīvas darba un ģimenes dzīves saskaņošanas politikas īstenošana, piemēram, nodrošinot attālinātā darba iespējas, elastīgu darba laiku.

Tāpat tiek vērtēta nodarbināto veselības aizsardzība darba vietā, uzņēmuma telpu un aprīkojuma atbilstība bērna vajadzībām, uz klientu vērstu pakalpojumu sniegšana, atbalsta nodrošināšana bērniem un ģimenēm veltītiem pasākumiem, kā arī iesaistīšanās labdarībā. Ne mazāk būtiskas ir rūpes par klientiem.

Pērn šo statusu saņēma 11 uzņēmumi. Pirmo reizi konkurss norisinājās 2007.gadā.

LETA

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: