23. maijā plkst. 16.30 Talsos, Stendes ielā 1 notiks pasākums, kura laikā Talsu jaunās slimnīcas ēkas mūros tiks iebūvēta kapsula ar vēstījumu nākamām paaudzēm.

Pasākumā ar uzrunām uzstāsies veselības ministre Ingrīda Circene, Ventspils pilsētas domes priekšsēdētājs Aivars Lembergs un Talsu novada domes priekšsēdētāja vietnieks Ainārs Lūks, kuri vēlāk kopīgi, asistējot Ziemeļkurzemes reģionālās valdes priekšsēdētājai Egijai Širovai un Hipokrātam, ēkas sienā iebūvēs kapsulu ar vēstījumu nākamajām paaudzēm. Kapsulā tiks ievietota informācija par Talsu jaunās slimnīcas ēkas projektu, Latvijas naudas vienība – lats, kā arī laikraksta “Talsu vēstis” jaunākais numurs ar ziņu par kapsulas iebūvēšanas pasākumu.

 

Talsu jaunās slimnīcas ēkai ir pabeigta pamatu plātnes betonēšana un šobrīd tiek veidots ēkas karkass, būvētas sienas. Ir pabeigta ārējo inženierkomunikāciju izbūve. Objektu iecerēts pabeigt līdz nākamā gada marta beigām. Tad sekos jaunās slimnīcas aprīkošana, lai varētu uzsākt pacientu uzņemšanu jaunās, gaišās, mūsdienīgās telpās.

Jaunajā slimnīcas ēkā atradīsies traumpunkts, vidēja izmēra stacionārs ar aptuveni 40 gultas vietām, divām operāciju zālēm, kā arī intensīvās terapijas jeb reanimācijas nodaļu. Tāpat būs plaša ambulatorās medicīnas nodaļa ar ģimenes ārstu un speciālistu kabinetiem, rehabilitācijas kabinetu un dienas stacionāru ar ķirurģisko, terapeitisko un ginekoloģisko palīdzību. Pie jaunās slimnīcas tiks izveidotas autostāvvietas 70 automašīnu novietošanai.

 

Celtniecības darbus veic SIA „Ostas celtnieks”, būvuzraudzību veic SIA „Firma L4”, savukārt projektu izstrādājis SIA „Ozola&Bula, arhitektu birojs”, objekta darbu pasūtītājs SIA „Ziemeļkurzemes reģionālā slimnīca”.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: