Ventspils pilsētas dome pieņēma lēmumu atbalstīt papildu līdzekļu piešķiršanu Izglītības pārvaldei iestāžu ēku rekonstrukciju un teritoriju labiekārtošanu, kā arī pamatlīdzekļu un inventāra iegādi.

Papildus iedalīti 492 893 latu, kurus izmantojot, tiks veikti vērienīgi rekonstrukcijas darbi un iegādāts inventārs Ventspils izglītības iestādēm.

 

Remontdarbi tiks veikti 5. vidusskolā, kur plānots pabeigt iekšējo ūdens un kanalizācijas tīklu rekonstrukciju. 6. vidusskolā tiks rekonstruēts mājturības kabinets, savukārt, 4. vidusskolā plānots izremontēt sporta zāli un tās palīgtelpas.

 

Domājot par audzēkņu drošību, paredzēts veikt pirmsskolas izglītības iestādes „Saulīte” elektriskā apgaismojuma rekonstrukciju un ugunsdzēsības signalizācijas sistēmas izbūvi. Astoņu pirmsskolas izglītības iestāžu deviņās grupiņās paredzēts veikt telpu un grīdu remontu. Par piešķirtajiem līdzekļiem plānots izremontēt arī astoņus pirmo klašu kabinetus.

 

Tāpat remontdarbi plānoti Vakara vidusskolas bibliotēkā, kā arī 2. pamatskolā, kur tiks sakārtota virtuves telpu ventilācijas sistēma un izremontētas virtuves palīgtelpas.

 

Lai izglītības iestādes būtu nodrošinātas ar kvalitatīvu inventāru, plānots iegādāties jaunas mēbeles, kā arī modernus CO2 mērītājus, ar kuru palīdzību tiks noteikts CO2 līmenis izglītības iestādēs. Plānots arī nomainīt veco mikroautobusu pret jaunu, kas tiks lietots izglītības iestāžu transporta vajadzībām. Savukārt, Ventspils Jaunrades nama māksliniecisko pulciņu vajadzībām tiks iegādāts jauns flīģelis.

 

Veicot stratēģiskus ieguldījums izglītības sfērā, paredzēts uzlabot mācību apstākļus visās Ventspils izglītības iestādēs. Ieguldījumi netiešā veidā ietekmēs arī mācību kvalitāti Ventspils izglītības iestādēs.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: