Vakar pēc smagas slimības 52 gadu vecumā miris Ventspils Augstskolas (VeA) rektors, ekonomikas zinātņu doktors Jānis Eglītis.

Eglītis miris slimnīcā Ventspilī. Viņa izvadīšana notiks piektdien, 10.maijā, Preiļos, bet piemiņas brīdis Ventspils Augstskolā 9. maijā plkst. 12:00 pie strūklakas.

Jānis Eglītis dzimis un audzis Preiļos. Pēc vidusskolas absolvēšanas devās studēt Latvijas Valsts universitātē, kur ieguva fiziķa pasniedzēja specialitāti. Vēlāk iegūts arī maģistra grāds fizikā, bet 2003.gadā Jānis kļuva par ekonomikas zinātņu doktoru. Jānim bija vien 25 gadi, kad viņš sāka strādāt par Preiļu 1.vidusskolas direktoru. Viņš ļoti lepojās ar to, ka izdevās Preiļu 1.vidusskolu izveidot par ģimnāziju.

 

1995.gadā Jāņa Eglīša darbu novērtēja, piešķirot viņam Ministru kabineta atzinības rakstu. 2003.gadā Jānis tika ievēlēts par Preiļu novada domes priekšsēdētāju, par pašvaldības vadītāju nostrādājot 3 gadus, līdz tika ievēlēts par Latvijas Republikas 9.Saeimas deputātu. Paralēli deputāta darbam Jānis bija arī Daugavpils Universitātes asociētais profesors, pētnieks un Ekonomikas doktora studiju programmas direktors.

 

2011.gadā latgalietis Jānis pārcēlās dzīvot un strādāt uz Ventspili, jo tika ievēlēts par Ventspils Augstskolas rektoru. Viņš bija arī augstskolas asociētais profesors. Augstskolas attīstībai rektors pievērsās ar pilnu atdevi, ieguldot darbā neizmērojamu enerģiju, ģenerējot jaunas idejas un nesavtīgi ziedojot darbam arī savu brīvo laiku. Pēc ievēlēšanas amatā uzrunā kolēģiem jaunais rektors sacīja, ka tikai ar komandas darbu viss ir iespējams. Tāpēc viņš vienmēr un visur veidoja darba grupas, pats aktīvi tajās iesaistījās, pat pamanījās spēlēt augstskolas studentu vīriešu basketbola komandā.

 

Paralēli darbam augstskolā Jānis Eglītis darbojās arī Basketbola kluba «Ventspils» padomē. Kolēģi un sadarbības partneri iepazina Jāni kā stipru, sportisku, atbildīgu, sirsnīgu, atsaucīgu un ļoti komunikablu cilvēku, interesantu sarunu biedru. Cilvēku, kurš spēja gan pārsteigt ar plašām zināšanām un lielisku runas prasmi, gan sasmīdināt ar saviem jokiem, pēc kuriem kabatā viņam nebija jāmeklē. Pats Jānis vēl pavisam nesen, aizpildot kādu anketu, norādīja, ka būtiskākais viņa raksturā ir tas, ka viņš ir cīnītājs. Diemžēl slimības mēdz pieveikt arī cīnītājus, tāpēc pēc tikai diviem augstskolai atdotajiem darba gadiem esam spiesti teikt Jānim ardievas...

Skumju brīdī noliecam galvas un esam kopā ar dzīvesbiedri Ilgu un bērniem Jāni, Artu un Reini, vīru un tēti pāragri zaudējot, un visiem, kuru atmiņās nezudīs Jāņa prāta un roku veikums.

 

Ventspils pilsētas dome un Ventspils Augstskola

Ventas Balss izsaka visdziļāko līdzjūtību ģimenei, tuviniekiem, draugiem...

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: