Laikraksta «Ventas Balss» piektdienas numura ziņas, skandāli, intervijas un viedokļi.

1.lpp.

Neatkarību jāprot nosargāt

80. gadu otrajā pusē Latvijā aizsākās tautas atmodas kustība, kas šobrīd vainagojusies ar ilgāko neatkarības periodu Latvijas valsts pastāvēšanas vēsturē. 1990. gada 4. maija Augstākās padomes balsojums par neatkarības atjaunošanu novilka robežu starp pagātnes rēgiem un nākotnes cerībām. Vai cerības piepildītās, šodien vaicājam ventspilniekiem.

Emīlam saziedots 810 latu

Pagājušas divas nedēļas, kopš Ventas Balss rakstīja par mazo Emīlu, lūdzot ziedot naudu speciālas barības iegādei, kas puisēnam ļoti nepieciešama. Daudzi atsaukušies aicinājumam.

2.lpp. Viedoklis: „Burvju brilles”, laikraksta «Ventas Balss» galvenā redaktore Gundega Mertena
«Neatkarība ir iekšējā gara sajūta. Un nekas vairāk, un arī ne mazāk. Ne stāvoklis sabiedrībā, ne naudas daudzums, ne bērnu skaits vai tautība nav neatkarības noteicēji. Mana identitāte vispirms ir mana attieksme pašam pret sevi. To savukārt veido un ietekmē attieksme pret itin visu, kas man ir apkārt, pret saviem tuvajiem un mīļajiem, pret lielajiem dzīves skolotājiem, pret sakopto vai nesakopto māju un sētu, pret darbu, pret cilvēkiem, ko sastopu ikdienā vai gadās nejauši pa ceļam, pret savu valsti, pret pasauli kopumā.»

3.lpp.

Jaunajam Rīgas teātrim prieks atgriezties

Populārā Jaunā Rīgas teātra talantīgie iestudējumi priecēs ventspilniekus vēl trīs gadus par ļoti pieņemamām cenām, kuras dotē Ventspils dome. Par sadarbības turpinājumu priecājas arī teātra kolektīvs.

Aplej ar spirtu un aizdedzina

Ventspilī noticis nežēlīgs noziegums – nepilngadīgu pusaudžu ballītē vienaudzim uzliets spirts un tas aizdedzināts. Puisis ar smagiem apdegumiem ārstējas Rīgā.

Jaunas spēļu zāles Ventspilī nebūs

Lielais sabiedrības spiediens licis spēļu zāļu tīkla Fēnikss īpašniekiem atsaukt savu prasību pret Ventspils domi, kas tiem aizliedza pilsētā izveidot jaunu spēļu zāli.

4.lpp. Novadā. Tautas dziesma dziedina un uzlādē

Dziedot spēcīgās tautasdziesmas, kuru vārdos ieausta senču dzīvesgudrība, aizmirstas ikdienas ķibeles un pierimst sāpes, zina folkloras kopas Pūnika dziedātājas.

Rūpnīcas teritorijā cels katlumāju

Maija beigās vai jūnija sākumā pašvaldības SIA Ugāles nami izsludinās iepirkumu konkursu par jaunas Ugāles katlumājas tehniskā projekta izstrādi un būvniecību.

Bioloģiski dinamiskais kalendārs MAIJAM

5.lpp.- 6.lpp. TV Programma.

7.lpp. Iegremdējās aukstā ūdenī un izveseļojās

Svētdien pareizticīgo baznīcā sagaidīs Kristus gaišās augšāmcelšanās svētkus. Lieldienu prieks ir svarīgs arī Imantam Auziņam.

Hercogs Jēkabs atkal ūdenī

Savu astoņpadsmito darba vasaru uzsācis ekskursiju kuģītis Hercogs Jēkabs, kura sezona tradicionāli sākas 1. maijā un ilgst līdz 31. oktobrim.

8.lpp. Sports. Bronzas liktenis izšķirsies trešajā mačā

Latvijas Basketbola līgas 2. divīzijas turnīrā cīņā par bronzas medaļām, kurā savā starpā tiekas Ventspils Augstskola un BK Jelgava 2, uzvarētāja noskaidrošanā būs nepieciešama trešā, izšķirošā, spēle.

Mankum divi pjedestāli Čehijā

Eiropas BMX čempionāta trešā un ceturtā posma sacensībās, kas norisinājās Čehijā, Pardubicē, lielisku sniegumu demonstrēja Toms Mankus, mūsu labākais šī sporta veida pārstāvis, kas Elites klases sacensībās izcīnīja otro un trešo vietu.

Rodeo čempionu cienīgs sākums

Latvijas motokrosa čempionāta jauno sezonu ar uzvaru pirmā posma sacensībās sākuši astoņkārtējie valsts čempioni Rodeo braucēji, turklāt startējot bez viena no saviem līderiem – Toma Macuka.

9.lpp. Politika. Lembergs būs mēra amata kandidāts

Partijas Latvijai un Ventspilij valde vienbalsīgi nolēmusi gaidāmajās pašvaldību vēlēšanās domes priekšsēdētāja amatam atkal virzīt Aivaru Lembergu.

Neatkarību jāprot nosargāt

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: