Aizvadītajā nedēļā 1. ģimnāzijas skolnieces atgriezās pilsētā ar Ventspils vēsturē nebijušu sasniegumu. 9. valsts atklātajā mājturības un tehnoloģiju olimpiādē, kuras tēma bija „Gaiss”, meitenes izcīnīja trīs otrās vietas divās vecuma grupās.

6.-7. klašu grupā otro vietu ieguva Elīna Stepanova (7.b) un Milēna Emīlija Seržante (7.a) un 8.-9. klašu grupā 2. vietā ierindojās Laima Kamzola (9.a). Šoreiz olimpiādē bija galvenā nominācija jeb grand prix, divas otrās vietas un trīs trešās vietas katrā vecuma grupā. No četrām iespējamajām 2. vietām abās vecuma grupās trīs nominācijas, pārsteidzot visus klātesošos, pienācās 1. ģimnāzijas meitenēm.

 

Uzvara netika iegūta tāpat vien, skolotājas Jonikas Tērvides vadībā, meitenes iesniedza savus pirmās kārtas kvalifikācijas darbus, kas bija trīs apburošas un oriģinālas šalles, katra mazliet atšķirīgā tehnikā. Elīna savam darbam izmantoja tamborēšanas, filcēšanas un adīšanas tehniku, Milēnas darbā tika iekļauti tamborēšanas, adīšanas un izšūšanas elementi, savukārt Laima pielietoja interesanto dakšiņtamborēšanas tehniku.

 

Gatavojoties finālam, ne meitenes, ne skolotāja netaupīja savu brīvo laiku, bet strādāja pat brīvdienās, nākot uz skolu un trenējoties fināla uzdevumiem. Papildus darba laikā meitenes gatavojās, eksperimentēja, veidoja skices un sprieda, kādi varētu būt fināla uzdevumi. Ieguldītais darbs atmaksājās, jo meitenes bija gatavas fināla uzdevumam. 80 konkursa dalībniecēm tika dots uzdevums (15x15 cm kvadrāta ietvaros jaunākajai grupai un 18x18x18 cm vienādmalu trijstūra ietvaros vecākajai grupai) 4 stundu laikā uztamborēt darbu, kurā attēlota gaisa un debesu tēma.

 

Meiteņu sasniegumi nebija nejaušība, bet gan milzīgs mērķtiecīgs darbs. Lielu ieguldījumu devusi tieši skolotāja Jonika Tērvide, kurai meitenes pateicās ar pašu izceptu torti un pašu sacerētu dzejoli, kas aizkustināja skolotājas sirdi.

 

Atgādinām, ka šogad šie nav vienīgie Ventspils 1. ģimnāzijas sasniegumi mājturībā. Kā jau iepriekš tika ziņots, 1. ģimnāzijas meitenes izcīnīja 3. pakāpes diplomu un divus atzinības rakstus valsts olimpiādē mājsaimniecībā. Šie sasniegumi mājturībā pierāda, ka apvienojot gudrus un centīgs jauniešus ar izciliem pedagogiem, kā arī ieguldot lielu darbu, var sasniegt patiešām augstus rezultātus.

 

Apskati foto!

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: