Valsts ieņēmumu dienesta (VID) muitas amatpersonas Ventspils ostā, pārbaudot Lietuvas Republikā reģistrētu automašīnu ar mēbeļu kravu, atrada tajā ievērojamu daudzumu narkotisko vielu – aptuveni 31,4 kilogramus metamfetamīna.

VID muitas amatpersonām, veicot uz prāmja „Scottish Viking” uzbraucošo transportlīdzekļu kontroli, aizdomas radīja automašīnas IVECO krava, tāpēc tika pieņemts lēmums novirzīt transportlīdzekli īpašai kontrolei. Muitnieki mēbeļu kravā atrada 30 saiņus, ar, iespējams, narkotisku vielu, kas bija paslēpti divās ceļojuma somās. To kopējais svars ir 31,4 kilogrami. Iepakojumos atradās dzeltenbalta viela, kurā, pārbaudot ar narkotisko vielu eksprestestu, tika konstatēta metamfetamīna klātbūtne. Lietas materiāli nodoti VID Muitas kriminālpārvaldei.

Saskaņā ar ekspertīzes rezultātiem izņemtā iedzeltenas krāsas mitra pulverveida viela ir metamfetamīns – psihotropā viela no amfetamīnu grupas, kas iekļauta Latvijā kontrolējamo narkotisko vielu, psihotropo vielu un prekursoru I sarakstā (aizliegtās sevišķi bīstamās narkotiskās vielas un tām pielīdzinātās psihotropās vielas, kuru nelegālā aprite un ļaunprātīga lietošana apdraud veselību).

Pēc VID Muitas kriminālpārvaldes speciālistu aplēsēm izņemto narkotisko vielu vērtība mazumtirdzniecībā varētu būt aptuveni 314 000 latu (10 lati par vienu gramu).

 

Automašīnas vadītājam piemērots aizdomās turamā statuss un drošībās līdzeklis – apcietinājums.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: