Otrdien, 23. aprīlī, plkst. 19.00 teātra namā "Jūras vārti" ar grandiozu muzikālu projektu - Raimonda Paula mūziklu krievu valodā "Dāmu paradīze”, viesosies Daugavpils teātris.

Izrādes režisors Oļegs Šapošņikovs norāda, ka iestudējums nebūs tradicionāla operete. Mūzikls apvieno romantisko Raimonda Paula mūziku ar neparastu vizuālo noformējumu gan dekorācijās, gan dejās. Pamatā ir Emīla Zolā romāns Dāmu paradīze, kuram ir universāla fabula – nabaga "pelnrušķīte", kura atrod lielo mīlestību. Lai gan stāsts ir sarakstīts ļoti sen, viss tajā minētais ir aktuāls arī šobrīd – gan mīlestība, gan iepirkšanās tēma. Tāpēc Daugavpils teātrī iestudētā Dāmu paradīze ir eklektiska, nepiesaistīta konkrētam laikam – tas ir stāsts par cilvēka tieksmēm, vēlmēm, mīlestību un modi. Šapošņikovs uzsver, ka iestudējums ir paredzēts visplašākajai auditorijai bez vecuma ierobežojuma.

 

Projektā iesaistīti savā nozarē atzīti un populāri viesmākslinieki: muzikālā vadītāja un arī viena no galvenās lomas izpildītājām Ilona Bagele, galvenajā vīriešu lomā uzaicināts Lietuvā populārs modernās mūzikas izpildītājs Jeronimus Miļus, scenogrāfiju un tērpus gatavo Spēlmaņu nakts 2010./ 2011. gada sezonas laureātes Inga Bermaka un Agnese Stabiņa, hereogrāfe - Irina Saveļjeva.

 

Pirms izrādes Ventspils pilsētas dome, SIA „Kurzemes filharmonija” un Daugavpils teātris pirmo reizi parakstīs trīspusēju Vienošanās protokolu par sadarbību nākamajos 3 gados. Teātris katru gadu Ventspils skatītājiem piedāvās vienu izrādi.

 

Foto: jurasvarti.lv

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: