Ventspils bibliotēka, sadarbībā ar Latvijas Neredzīgo biedrības Ventspils filiālbliotēku un Ventspils Augstskolas studentiem, 2012. gada rudenī uzsāka Latvijā vēl nebijušu projektu - periodisko izdevumu priekšlasījumus cilvēkiem ar redzes problēmām.

Lasīšanas pasākumi notiek katru trešdienu plkst. 17.00 Galvenajā bibliotēkā. Klausītāju nokļūšanu bibliotēkā un pēc lasījuma mājās nodrošina Kultūras centra mikroautobuss. Katram klausītājam ir savs brīvprātīgais - Ventspils Augstskolas students, kurš lasa priekšā izvēlētos izdevumus - laikrakstus un žurnālus.

 

No vienas puses šāda sadarbība sekmē iedzīvotāju ar īpašām vajadzībām sociālo kontaktu veidošanu un dzīves kvalitātes uzlabošanu, bet no otras puses - pieredzes, savu prasmju un talanta attīstību brīvprātīgā darba veicējiem.

 

Bibliotēkas un Augstskolas īstenotais projekts Izglītības un zinātnes ministrijas konkursā „Brīvprātīgais 2012” tika atzinīgi novērtēts Kurzemes plānošanas reģionā, iegūstot nomināciju „Brīvprātīgo magnēts”.

 

Galvenajā bibliotēkā iedzīvotāji ar redzes problēmām var bez maksas izmantot specializētus palīglīdzekļus - datoru ar ekrāna palielinošo un lasošo palīgprogrammu Zoomtext un lasīšanas lupu. Piedāvājam arī izdevniecības Apostrofs sērijā „Klausāmgrāmatas” izdotās audiogrāmatas.

 

Pieteikšanās trešdienas lasījumiem pa tālr. 63623598, e-pasts bibilioteka@ventspils.gov.lv.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: