Arī aprīlis teātra namā “Jūras vārti” būs pasākumiem un notikumiem bagāts. Notiks teātra izrādes gan bērniem, gan pieaugušajiem, skanēs Džakomo Pučīni opera Bohēma un daudzi citi interesanti kultūras pasākumi.

14. aprīlī gaidīsim Nacionālās operas māksliniekus; viņi iepriecinās ar lirisko Džakomo Pučīni operu Bohēma. Romantisko parīziešu lomās būs jaunās Nacionālās operas skatuves zvaigznes, arī Mimī atveidotāja Evija Martinsone. Sākotnēji viņai uzticēta Mizetes loma, tomēr Evijas skanīgais soprāns izrādījās piemērotāks Mimī tēlam. Ne velti pagājušajā gadā par Mimī interpretāciju Evija ieguva Latvijas Gāzes Gada balvu kā labākā operas soliste. Bohēma bija Evijas pirmā satikšanās ar Pučīni. Tiesa, savā maģistres darbā, beidzot Mūzikas akadēmiju, Evija iedziļinājās tieši Mimī lomas interpretācijā. Par savu izrādes partneri – turku tenoru Muratu Karahanu Rūdolfa lomā – Evija saka: «Mums ar Muratu izveidojusies lieliska sadarbība. Viņš ir izcils un iejūtīgs partneris, ar kuru kopā uz skatuves jūtos ļoti ērti. Mūsu balsis lieliski saskan kopā. Mums ir paveicies ar emocionālo un radošo diriģentu Valdi Butānu, kuram ir liela pietāte pret savu darbu. Visi kopā spējam parādīt skaisto Bohēmas mīlestības stāstu, kas būs aktuāls arī pēc 200 gadiem, jo katrs cilvēks vēlas piedzīvot tik lielu mīlestību, kāda tiek rādīta Pučīni operā.»

 

15. aprīlī teātra namā rosīsies bērni, kuri varēs piedalīties Zīmējumu teātra izrādēs Vilks un Lūdzu. Šoreiz mazie skatītāji, kā sola režisorsVaris Klausītājs, kopā ar māksliniekiem un aktieriem varēs zīmēt, dziedāt un iet rotaļās. Izrādē Vilks uzmanība tiks pievērsta latviešu tautas pasakām, ticējumiem un mīklām, savukārt improvizācijas izrādē Lūdzu katrs var izstāstīt savu stāstu. Dators palīdzēs uzzīmēt varoņus, lietas un notikumus. Te neviens nav pasīvs vērotājs, katrs kļūst par notikuma dalībnieku.

 

23. aprīlī Ventspilī viesosies Daugavpils teātra aktieri, rādot Raimonda Paula mūziklu Dāmu paradīze. Režisors Oļegs Šapošņikovs par Dāmu paradīzi saka: «Vislabāk izrādi raksturoja Paula teiktais. Nav noslēpums, ka parasti viņš ir skeptisks un vārdos skops, bet šo mūziklu Maestro pirmizrādē nosauca par perfektu, piebilstot, ka tas radījis lielisku Parīzes atmosfēru. Es patiešām garantēju skatītājiem Ventspilī 100% estētisko baudu! Manuprāt, šis Paula mūzikls ir vislabākais, jo katra dziesma burtiski pielīp skatītājiem un starpbrīdī viņi visi dungo dzirdētās melodijas.»

 

30. aprīlī teātra namāatkal redzēsim Jaunā Rīgas teātra izrādi, šoreiz aktieri pievērsušies Noziegumam/Sodam. Režisorei Mārai Ķimelei atkal izdevies parādīt klasiku mūsdienīgā un vizuāli interesantā skatījumā. Teātra sabiedrisko attiecību speciāliste Dagnija Grīnfelde ievērojusi, ka šajā izrādē valda īsts spēlētprieks, notiek dažādas pārvērtības, personāži mainās, un brīžiem nevar saprast, kurš ir kurš. Daudzi skatītāji pēc izrādes dodas mājup ar prieku, ka redzējuši un baudījuši īstu Dostojevski!

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: