Pasākumā “Apetīte rodas ēdot” piedalījās 20 Ventspils jaunieši. Viss sākās, kad septembra beigās uzņēmīgs Ventspils jaunietis – Armands Astukēvičs, saprata, ka ir gatavs uzrakstīt projektu, lai tajā iesaistītu Ventspils jauniešus.

Savācis radošu komandu - Emīlu Anškenu, Signi Mežnieci, Lauri Mednieku un Judīti Petroviču, ķērās pie darbiem. Mēnesi pēc projekta nosūtīšanas, saņēmuši atbildi, ka projekts apstiprināts, un komandu sāka veidot plānoto pirmo pasākumu.

 

Pirmais pasākums-apmācības notika viesu namā „Dekšņi”, kur trīs dienu laikā aktīvā un radošā Ventspils jaunatne cītīgi mācījās pamatus pasākumu organizēšanā, lai pēc tam paši izmēģinātu savus spēkus šajā sfērā.

 

Pirmajā dienā jaunieši iepazinās viens ar otru – tika spēlētas dažādas spēles, kurās tika iepazīti visi dalībnieki.

 

Otrās dienas rītā notika aktīvas diskusijas par tēmām: kas ir komanda, kādi ir laba pasākuma pamatnosacījumi un kāpēc ir nepieciešams prast strādāt komandā. Neilgi pēc tam sākās 7,5 stundu gara lekcija, kurā tika apgūti pamati radošā domāšanā, pasākumu organizēšanā jauniešiem palīdzēja eksperte radošuma un inovācijas jautājumos – Vita Brakovska, kas viņus iedvesmoja un dalījās savā pieredzē. Dalībnieki atzina, ka lekcija bijusi ļoti noderīga. Vakarā dalībnieki tika sadalīti 5 grupās, katrā grupā pa četriem cilvēkiem. Pēc tam tika spēlēta improvizācijas spēle, lai liktu jauniešiem domāt ārpus ikdienas rāmjiem un sagatavotu tam, kas sekos.

 

Trešās dienas rītā jaunieši tika iepazīstināti ar turpmāko – katrai grupai bija jāveido kāds pasākums un jāpauž savs viedoklis sabiedrībai par jauniešiem aktuālām tēmām, bet, lai šo procesu padarītu interesantāku katrai komandai tika iedoti objekti, kas obligāti jāizmanto pasākuma organizēšanā. Tie ir – 1020 knaģi pirmajai komandai, 33,5 bumbas otrajai, 56 kartona kastes trešajai, 43 spaiņi ceturtajai un 27 spilveni piektajai komandai. Tā kā pirmais posms - apmācības - jau ir noslēdzies, šobrīd aktīvi tiek domāts un plānoti turpmākie pasākumi. Visi pasākumi jauniešiem jāizveido līdz 2013. gada maijam, un 12. maijā tiek paredzēts noslēguma pasākums.

 

Projekts „Apetīte rodas ēdot” tiek organizēts ES programmas „Jaunatnes darbībā” 1.2 apakšprogrammas „Jauniešu iniciatīvas” ietvaros. Projekta kopējais finansējums ir 5018 EUR, no kuriem 4088 EUR ir Eiropas Savienības sniegtais finansējums.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: