Ventspils novada dome noslēgusi līgumu ar SIA "Inženiertehniskie projekti" par novada domes jaunās administrācijas ēkas tehniskā projekta izstrādi, informēja Ventspils novada domes priekšsēdētājs Aivars Mucenieks.

Tehniskā projekta izstrādi, kas izmaksās ap 40 000 latu, plānots pabeigt deviņu mēnešu laikā. Iepirkuma konkursā par tehniskā projekta izstrādi bija saņemti deviņi piedāvājumi, par uzvarētāju atzīts piedāvājums ar viszemāko cenu.

Mucenieks atzina, ka jaunas novada domes ēkas būvniecība ir gana vērienīgs projekts, par kura īstenošanu pašlaik nav simtprocentīgas garantijas. Projekts tiks īstenots, ja tam būs iespējams piesaistīt Eiropas Savienības (ES) fondu finansējumu no nākamajā plānošanas periodā pieejamajiem līdzekļiem. Aptuvenās aplēses liecina, ka jaunās ēkas būvniecība varētu izmaksāt ap 800 000 vai 900 000 latu, bet ne vairāk kā vienu miljonu latu. Lielāko nepieciešamā finansējuma daļu plānots piesaistīt no ES fondiem, bet pārējās izmaksas segt no līdzekļiem, kas tiktu iegūti, pārdot pašreizējo novada domes administrācijas ēku, - tas nozīmē, ka nodokļu maksātāju nauda šim mērķim netiks tērēta, akcentēja Mucenieks.

Ideja par jaunas ēkas būvniecību radusies, kad valsts SIA "Zemkopības ministrijas nekustamie īpašumi" pašvaldībai bez atlīdzības nodevusi zemes gabalu Ventspilī, Brīvības ielā 41. Nojaucot šajā zemes gabalā esošās būves, tur iecerēts būvēt jauno domes administrācijas ēku. Ideja par jaunas ēkas būvniecību radusies, jo novada domes administrācijas aptuveni 70 cilvēku lielajam kolektīvam esošās telpas Ventspilī, Skolas ielā 4, ir pārāk šauras. Jau pašlaik novada dome savām vajadzībām vēl papildus īrē aptuveni 200 kvadrātmetrus plašas telpas Ventspilī, Ostas ielā 23, kur izvietota novada domes Finanšu nodaļa, Izglītības pārvalde un grāmatvedība.

Savulaik Ventspils novada dome risinājusi sarunas ar Ventspils pilsētas domi par to, ka pilsētas pašvaldība novada administrācijas vajadzībām varētu izīrēt pašlaik neizmantotās telpas Ventspilī, Kuldīgas ielā, kur kādreiz atradās Ventspils policijas iecirknis. Taču šīm telpām nepieciešams veikt vērienīgus remontdarbus. Ventspils novada dome secinājusi, ka tai tomēr būtu izdevīgāk piesaistīt ES fondu līdzekļus savas ēkas būvniecībai, nevis telpas no kāda īrēt, un izsludināja jaunas ēkas projektēšanas konkursu.

"Sliktākajā gadījumā varam palikt arī esošajās telpās Skolas ielā," sacīja Mucenieks, gan atzīstot, ka šīs telpas ir pielāgotas un īsti neatbilst mūsdienu prasībām, turklāt tuvākajos gados arī tām nepieciešams remonts.

LETA

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: