Ir notikusi “Gada balva medicīnā 2012” svinīgās apbalvošanas ceremonija un ir liels gandarījums, ka balvai tika izvirzīta arī Ziemeļkurzemes reģionālā slimnīca un mūsu slimnīcas vecmāte Aija Ziemele.

Katrā nominācijā tika izvirzīti trīs pretendenti. Slimnīca lepojas, ka starp trijām balvai izvirzītajām vecmātēm bija arī Aija Ziemele, kura Ventspils slimnīcā par vecmāti strādā jau 33 gadus, piedaloties vismaz 2000 jaundzimušo nākšanā pasaulē. “Savu profesiju Aija Ziemele uzskata par sirds darbu. Viņa ir pārliecināta, ka vecmātei pret sievieti dzemdību laikā jābūt maigai, rūpīgai un profesionālai,” bija teikts nominācijas pieteikuma sižetā par Aiju Ziemeli.

 

Savukārt nominācijā “Labākā slimnīca 2012” starp trijām pretendentēm bija arī Ziemeļkurzemes reģionālā slimnīca. Nominācijas pieteikumā bija norādīts, ka Ziemeļkurzemes reģionālā slimnīca ir pilnībā pabeigta un nupat tajā ir izveidota jauna reanimācijas nodaļa. Slimnīcā ir ieviestas jaunas ārstniecības metodes, veiksmīgi pabeigta ES fondu finansējuma apguve, vienlaikus racionāli tiek izmantots valsts finansējumu, neiekļūstot parādos, regulāri īstenoti slimnīcas ārstniecības infrastruktūras projekti. “Slimnīca atstāj paraugārstniecības iestādes iespaidu, kurā uzmanības centrā ir pacienta ērtības un ārstniecības procesa kvalitāte. Iespaids atbilst patiesībai,” bija teikts nominācijas pieteikuma sižetā.

 

“Esam gandarīti par šo nomināciju, jo 2012. gadā bijām pirmā un vienīgā slimnīca ārpus Rīgas, kas tika pilnībā renovēta, pacientiem radot komfortablu vidi un medicīniskajam personālam sakārtotus darba apstākļus. Turklāt jau divus gadus esam Latvijas slimnīcu apvienībā, kas pierādījusi sevi, kā veiksmīgu un efektīvu slimnīcu pārvaldes formu. Liels prieks, ka balvai tika izvirzīta arī mūsu vecmāte Aija Ziemele, kuras profesionalitāti ir novērtējušas daudzas topošās māmiņas,” sacīja Ziemeļkurzemes reģionālās slimnīcas valdes priekšsēdētāja Egija Širova.

 

Lai arī balvas saņēma citi pretendenti, tomēr no tik daudziem pretendentiem iekļūt trīs nominantu vidū ir liels pagodinājums un augsts paveiktā darba novērtējums.

 

Aicinājumam balsot par Latvijas profesionālākajiem mediķiem bija atsaukušies vairāk nekā trīs tūkstoši iedzīvotāju, bilstot labus vārdus par 1331 Latvijas veselības aprūpes profesionāli. Iedzīvotāji ir rakstījuši garas vēstules, kurās izklāstīts, kā viņiem palīdzējuši vairāk nekā 1020 ārsti, 215 māsiņas, kā pacientus ikdienā ir atbalstījuši 122 ārstu palīgi, kā arī par to, kādu neatsveramu palīdzību sniegušas 96 vecmātes.

 

Balvu pasniegšana norisinājās jau trešo reizi ar mērķi godināt un pateikties mediķiem par apzinīgu un pašaizliedzīgu darbu veselības aprūpes nozarē.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: