Ventspils Tūrisma informācijas centra pārstāvji atgriezušies no Viļņas, kur Latvijas stendā prezentēja Ventspili starptautiskā tūrisma izstādē „Adventur 2013”.

Izstādes dalībnieces no Ventspils Inta Dāldere un Ērika Klapare stāsta, ka attaisnojas Ventspils pašvaldības prakse izdot tūrisma bukletus un kartes lietuviešu valodā, kas padara tos ceļotājiem viegli uztveramus.

 

Ventspils ir lietuviešiem iecienīts un pazīstams ceļojuma galamērķis. Liela daļa apmeklētāju interesējas par jaunās tūrisma sezonas jaunumiem, īpaši Piedzīvojumu parkā. Citi vēlas precizēt iecienīto Ventspils Pilsētas svētku datumu un izceļ Ziedu paklāju festivāla neatkārtojamību. Citi piejūras pilsētu atpazīst kā pilsētu ar gotiņām.

 

Ceļotāji norāda uz pilsētas sakārtotību un par ideālu atpūtas vietu pie jūras uzskata „Piejūras kempingu”, tā atrašanās vietas un augstā servisa līmeņa dēļ.

 

Dažubrīd par Ventspils reklamētājiem kļuva paši izstādes apmeklētāji, kas savstarpēji dalījās Ventspils naudas – ventu - pelnīšanas un izmantošanas pieredzē. Tika spriests par saņemtajām atlaidēm objektos, ietaupītajām naudas summām un pozitīvajām emocijām, ko radījis ventu pelnīšanas process. Liela ir interese par jaunām ventu pelnīšanas iespējām. Kāda ģimene priecājās, ka vasarā, apmeklējot Ūdens piedzīvojumu parku, ietaupījusi 10 latus, ko vēlāk tērējusi citos objektos.

 

Izstāde gadatirgus „Adventur 2013” notika no 1. līdz 3. februārim. To rīkoja Lietuvas izstāžu un kongresu centrs LITEXPO sadarbībā ar valsts tūrisma departamentu, Lietuvas tūrisma asociāciju un Lietuvas tūrisma kameru, kādreizējās izstādes „Vivattur” vietā. Latvijas dalību izstādē nodrošināja Tūrisma attīstības valsts aģentūra. Kā atzīmēja Ventspils pārstāves, Latvijas stends izcēlies ar oriģinālo, pamanāmo un gaumīgo noformējumu.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: