Laikraksta “Ventas Balss” piektdienas numura ziņas, skandāli, intervijas un viedokļi.

1.lpp.

Skolas jau gaida pirmklasniekus

No šodienas sākas bērnu reģistrācija mācību uzsākšanai 1. klasē nākamajā mācību gadā Ventspils vispārizglītojošajās skolās. Pirms reģistrēšanas izglītības iestādēs notikušas atvērto durvju dienas vai sanāksmes topošo pirmklasnieku vecākiem. 5. vidusskolā šādā sanāksmē piedalījās plašs interesentu pulciņš.

Visas vietas viesnīcās rezervētas

Jau šodien Ventspilī sāk ierasties dalībnieki un skatītāji uz mūspusē vēl nebijušu prestižo sporta pasākumu – Eiropas rallija čempionāta posmu un Latvijas rallija čempionāta pirmajiem diviem posmiem Liepāja–Ventspils. Vietas Ventspils viesnīcās šai nedēļas nogalei sāka rezervēt jau pirms vairākiem mēnešiem.

 

2.lpp. Viedoklis: „Eu, ro – nāk!”, portāla ventasbalss.lv redaktors Pēteris Neimanis

«Jau tā pati doma, ka apmēram pēc gada savus ienākumus un izdevumus vairs nerēķināsim latos, izraisa šermuļus, bet tagad šai ziņai nācis klāt vēl viens jaunus – mūsu valsts oficiālais maksāšanas līdzeklis tiks dēvēts par euro. Pretrunā ar visiem valodas likumiem un normām.»

 

3.lpp.

Zemniekiem aizdzen vērtīgu traktoru

Vienai no Ventspils novada spēcīgākajām zemnieku saimniecībām garnadži aizdzinuši traktoru. Saimnieki sola atlīdzību noderīgas informācijas sniedzējiem, kas palīdzēs atrast vērtīgo tehniku.

Par izklaidi uz Būšnieku ezera – 20 lati

Ventspils Administratīvā komisija pret Būšnieku ezera ledū ielūzušās automašīnas saimnieku bijusi visai maiga – viņam uzlikts minimālais sods.

Nenovāc notriektu dzīvnieku

Nepilna kilometra attālumā no Ventavas centra uz Ventspils–Kuldīgas šosejas jau vairākas dienas guļ suņa mirstīgās atliekas, ziņo kāds autovadītājs, kas šo ceļu mēro katru dienu.

 

4.lpp. Izglītība. Tiksies elektronikas cienītāji

Šodien un rīt Jaunrades namā notiks konkurss – praktikums, kurā jaunieši no visas Latvijas sacentīsies, pierādot savas zināšanas radioelektronikā.

Pārstāv Ventspils kultūras vērtības

6. vidusskolas jaunieši – Kristaps Smiltnieks, Anna Paula Kintslere un Laura Altenburga – veiksmīgi startējuši konkursā Latvijas kultūras kanons 21. gs. jaunietim.

 

5.lpp.-6.lpp. TV Programma

 

7.lpp. Reklāma.

8.lpp. Sports. Par Svārupu interesējas pat Anglijā

Sekmīgi aizvadījis Sadraudzības kausa turnīru futbolā Latvijas izlases sastāvā – izcēlies ar trīs vārtu guvumiem –, FK Ventspils spēlētājs Kaspars Svārups tagad nonācis vairāku Anglijas klubu skautu redzeslokā.

Ļaksa krāj titulus Igaunijā

Lai gan basketbola sezona vēl tikai pusē, tomēr tā jau gana ražīga ir bijusi basketbolistam Mārim Ļaksam – viņš ļoti veiksmīgi iejuties Rakveres klubā Tarvas (Igaunija) un ar to paspējis triumfēt divos turnīros. Turklāt Ļaksa šobrīd ir arī rezultatīvākais spēlētājs Igaunijas čempionātā.

Vingrotājiem panākumi Lietuvā

Sporta skolas Spars gados jaunākie, kā arī jau pieredzējušie vingrotāji ar labām sekmēm startējuši starptautiskajās sacensībās Lietuvā un izcīnījuši arī vairākas godalgotās vietas.

 

9.lpp. Latvija – bēdu ieleja bērniem

Jau ceturto gadu Latvijas valdība no starptautiskās sabiedrības slēpj datus par bērnu stāvokli Latvijā. Iespējams tādēļ, ka tie ir ļoti satraucoši un mūsu valstij neglaimojoši. Sliktāks kā Latvijā bērnu stāvoklis ir vien Bulgārijā un Rumānijā.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: