Ventspilī novadā - Zlēkās, Piltenē, Usmā un Tārgalē – turpinās vairāku ūdenssaimniecības attīstības projektu realizēšana.

Janvāra vidū noslēgts līgums starp Ventspils novada pašvaldību un SIA „Ostas celtnieks” par būvdarbu veikšanu Zlēku ciemā. Projektā plānota ūdensapgādes tīklu rekonstrukcija Zlēku ciemā un Zlēku pamatskolai gandrīz 1700 metru garumā, kā arī jaunu ūdensapgādes tīklu izbūve. Tāpat arī kanalizācijas tīklu rekonstrukcija 1247,50 metru garumā un jaunu izbūve centralizētās kanalizācijas sistēmas un pārklājuma (1133 m). Tiks arī rekonstruēts ūdenstornis un izveidoti divi jauni artēziskie urbumi.

 

Būvdarbu paredzēts pabeigt līdz 1. jūlijam, bet to uzraudzību veiks SIA „Akorda”.

Projekta kopējās izmaksas 525918,35 lati, no kuriem 266 939,10 latus finansē Eiropas Savienība.

 

Usmas ciemā, neskatoties uz balto sniega kārtu, notiek būvdarbi, izbūvējot ūdensvada un kanalizācijas trases, pievadus, akas. Papildus minētajiem darbiem noslēgts līgums par notekūdeņu attīrīšanas ietaišu piegādi. Ūdensvada un kanalizācijas trašu izbūve tiek veikta gan ar atklāto , gan beztranšeju metodi. Visi minētie projekti tiek īstenoti ar Eiropas Reģionālās attīstības fonda (85%) un Ventspils novada pašvaldības (15%) finansējumu.

 

SIA „BELSS” turpina izstrādāt tehnisko projektu Tārgales ciemam, taču dažādu iemeslu dēļ tā kavējas. Šobrīd tiek slēgta papildus vienošanās par grozījumiem līgumā un skiču projekta iesniegšanas termiņš tiks pagarināts līdz 15.februārim, bet tehniskā projekta iesniegšanas termiņš ekspertīzes veikšanai – 1.martam.

 

Projekti tiek īstenoti ar Eiropas Reģionālās attīstības fonda (85%) un Ventspils novada pašvaldības (15%) finansējumu.

 

Visbeidzot Piltenē uzstādīts jaunā ūdenstorņa korpuss.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: