Šodien Liepājā vizītē ierodas Ventspils pilsētas domes pārstāvji Aivars Lembergs un Guntis Blumbergs.

Ventspils domes pārstāvji vizīti Liepājā sāk pulksten 11:00 ar Liepājas pilsētas apskati, kuras laikā plānots apmeklēt Liepājas ostu, SIA „CEMEX”, a/s UPB un citus uzņēmumus.

Vizītes turpinājumā pulksten 12.05 paredzēta tikšanās Liepājas pilsētas domē ar Liepājas domes priekšsēdētāju Uldi Sesku,  viņa vietnieku Gunāru Ansiņu, Liepājas domes deputātu Guntaru Krieviņu un Liepājas domes priekšsēdētāja padomnieci sabiedrisko attiecību jautājumos Ievu Puku. .

Tikšanās laikā plānots pārrunāt Latvijas stratēģiski nozīmīgo projektu identificēšanu un aizstāvēšanu finansēšanai no Eiropas Savienības budžeta periodā no 2014.-2020.gadam.

Piemēram, Latvijas galveno valsts autoceļu infrastruktūras attīstība, paredzot valsts galveno autoceļu izbūvi divās joslās virzienā Ventspils – Rīga; Liepāja – Rīga; Rīga – Jēkabpils – Daugavpils – Krāslava – Baltkrievijas robeža; Jēkabpils – Rēzekne – Krievijas robeža (Maskavas virziens).

Tāpat plānots izvērtēt ekonomisko atdevi no divu joslu izbūves virzienā Rīga – Pleskava šoseja – Krievijas robeža,

Spriedīs arī par Latvijas energobilances dažādošanas infrastruktūras attīstības projektu, kas veicinātu gāzes īpatsvara aizvietošanu ar biomasas ražošanu centralizētās siltumapgādes nodrošināšanai.

Ir plānots pārrunāt arī jautājumus par 2007.-2013.gada plānošanas perioda Eiropas Savienības fondu projektu sagatavošanu un īstenošanu, kopējo interešu aizstāvēšanu Koncertzāļu un Reģionālo lidostu programmu sagatavošanā un īstenošanā, sadarbību tūrismā, administratīvi teritoriālās reformas jautājumā un sadarbību citos regulāros abu pašvaldību darba jautājumos

Pēc sarunas ar domes pārstāvjiem Ventspils domes pārstāvji  un Liepājas domes pārstāvji preses konferencē pulksten 13.35 tiksies ar žurnālistiem.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: