Automašīnu novietošana vienmēr bijusi sāpīga tēma, jo ne visiem padodas, bet, vēl trakāk, ka ne visi arī vēlas, lai sanāktu. Salīdzinoši īsā laikā ventasbalss.lv pilsētas centrā novēroja šādas nevēlēšanās gadījumus.

Nepilnas pusstundas laikā vairāki autovadītāji nepareizi novietoja automašīnas Ganību un Platās ielas krustojumā, pilnībā ignorējot gājēju pārejas esamību. Divi braucamie pat tika novietoti pirms tās.

Vispirms tieši pirms gājēju pārejas un tūlīt aiz krustojuma nostājās Volkswagen limuzīns.  

 

No tā izkāpa kāds kungs, bet braucamajā, sēžot pie stūres, palika kāda dāma, ieslēdzot VW avārijas signālu. Starp citu, ja atmiņa neviļ, arī dzelteno gaismiņu mirgošana vien neko nenozīmē – vajadzēja vilkt ārā arī trīsstūri. Kungs vispirms aiznesa kādus dokumentus, bet, atgriezies pie auto, atskārta, ka jāieiet arī puķu veikalā. Pēc vairāku minūšu stāvēšanas VW devās prom, uz gājēju pārejas nedodot ceļu diviem jauniešiem. 

Pēc brīža tukšumu tieši tajā pašā vietā - pie krustojuma, pirms gājēju pārejas - aizņēma cits Volkswagen (varbūt tādu auto stūrētājiem ir kāds līgums?), nu jau busiņš.

Tā šoferētājs vispirms pabeidza saruna pa tālruni, tad drošības pēc norāva rokas bremzi un, atstājot automašīnā bērnu, aizskrēja līdz kioskam. Šis manevrs – kioska apmeklējums – tiešām bija zibenīgs, bet ne tā, ne mobilas sarunas laikā satiksmes Ganību, Platājā, Kuldīgas ielā neapstājās. Nav grūti iedomāties, cik pārskatāms kļūst krustojums un gājēju pāreja, ja skatu aizšķērso šādu gabarītu braucamais. 

Protams, dzīvē var gadīties dažādi. Var jau būt, ka steiga neļāva iebraukt pārdesmit metru tālākajā stāvlaukumā Platās ielas malā vai sameklēt kādu citu legālu stāvvietu...

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: