Laikraksta “Ventas Balss” ceturtdienas numura ziņas, skandāli, intervijas un viedokļi.

1.lpp.

Šonakt lašiem ceļš brīvs

Savvaļas lasis ir mūsu vides bagātība. Centieni nelikumīgi iegūt nārstojošos lašus vērtējami kā valsts bagātības izlaupīšana. Reidi, kuros dodas Vides dienesta inspektori, sadarbojoties ar Valsts robežsardzi, pašvaldības un Valsts policiju, ir gandrīz kā savdabīga sacensība, kurā maluzvejnieki visbiežāk zaudē zvejas rīkus, bet paši izsprūk sveikā.

2.lpp. Viedoklis: “Par skološanos”, laikraksta “Ventas Balss” galvenā redaktore Gundega Mertena.

«Agrāk ikvienas augstskolas nosaukums darbojās kā zīmols. Pietika noskaidrot, kuru no augstskolām jaunais speciālists pabeidzis, lai zinātu, ko no tās var sagaidīt. Katra skola garantēja savu kvalitāti.

Šobrīd jaunietim, kurš pabeidzis kaut kādu nekādu augstskolu, zināšanu tikpat kā nav, pieredzes arī nav, ir tikai plika apziņa, ka kabatā ir diploms, kas darba devējam neko neizsaka.»

3.lpp.

Ventspils pārsteidz Kanādas vēstnieku

Divas dienas Ventspilī iepazīšanās vizītē uzturējās Kanādas vēstnieks Latvijā Džons Morisons. Par redzēto viesis bija patīkami pārsteigts.

Organizēs starptautisko mazbānīšu salidojumu

Starptautiskajā šaursliežu dzelzceļa muzeju salidojumā Vācijā balsojot nolemts – nākamais mazbānīšu salidojums 2014. gadā notiks Ventspilī.

Pensionārei nolaupa santīmus

Pensionāre Pārventā piedzīvojusi uzbrukumu uz ielas gaišā dienas laikā. Uzbrucējs pieprasījis viņai naudu, nebaidoties, ka viņu var pamanīt pa daudzstāvu namu logiem.

4.lpp.Lašiem ceļš brīvs. Fotoreportāža.

5.lpp. Izglītība. Arī nāktonē jāpiedāvā īpaša vide

Vakara vidusskolas direktore Ija Lasmane un viņas vietniece Iveta Rubene uzrakstījušas pētījumu – grāmatas manuskriptu – par pieaugušo izglītību Ventspilī un Latvijā. Tajā ieskicēti arī iespējamie nākotnes modeļi.

Mācības pēc krietna pārtraukuma

Šogad mācības tālmācības programmas 10. klasē apņēmīgi uzsākušas arī Ieva un Anna (vārdi mainīti). Ievai ir 35, Annai – par pāris gadiem vairāk. Pirmie mācību mēneši sievietēm devuši pārliecību, ka iesāktais noteikti jāturpina.

6.lpp.Sports.Motobraucēji Jūrkalnē noskaidroja labākos

Ar Dzintarjūras kausa izcīņas trešā posma sacensībām, kas risinājās Jūrkalnes trasē, reizē tika pielikts arī kārtīgs punkts šai motokrosa sezonai.

Leģionāriem dažādas sekmes ārzemēs

Vairākas spēles savos ārzemju nacionālajos čempionātos, kā arī citos starptautiskajos turnīros aizvadījuši mūsu basketbolisti. Viņi tajos tikuši gan pie vairākām uzvarām, gan arī piedzīvojuši vairākus zaudējumus.

7.lpp.

Iedzīvotāji cieš no skaļajiem kaimiņiem

Dzīvojamā māja Fabrikas ielā 2a sagādā daudz raižu kā apsaimniekotājam Ventspils nekustamajiem īpašumiem, tā arī pašiem iedzīvotājiem. Pilsētas pašvaldība savu iespēju robežās cenšas kompensēt iedzīvotāju diskomfortu.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: