Neskatoties uz Edmunda Sprūdža rīkojumu par Aivara Lemberga atstādināšanu no domes priekšsēdētāja amata pienākumu izpildes, Ventspils domes deputāti šodien ārkārtas sēdē konstatēja, ka "Ventspils domes priekšsēdētājs Aivars Lembergs savu amatu nav zaudējis un joprojām atrodas šajā amatā".

Domes ārkārtas sēdē pašvaldības deputāti nolēma lūgt Sprūdžam steidzami nosūtīt Ventspils domei "dokumentārus pierādījumus" apgalvojumiem par Lemberga pieļautajiem normatīvo tiesību aktu pārkāpumiem, uz kuriem viņš balstījis savu 22. oktobra rīkojumu Nr. 343 par Lemberga atstādināšanu no Ventspils domes priekšsēdētāja amata.

Ventspils dome no Sprūdža pieprasa sniegt tādus dokumentārus pierādījumus, "kas nav krimināllietas apsūdzībā ietverts viedoklis, kuru joprojām skata vispārējās jurisdikcijas tiesā un par kuru spēkā nav stājies notiesājošs tiesas spriedums, kā arī personīgi ierasties Ventspils pilsētas domes sēdē, lai šos pierādījumus pamatotu apgalvojumiem, kas minēti viņa rīkojumā par Lemberga atstādināšanu, kā arī lūgt Latvijas Pašvaldību savienību un Latvijas Lielo pilsētu asociāciju sniegt savu viedokli un skaidrojumu par šo ministra rīkojumu.

Par šādu lēmumu nobalsoja deviņi deputāti, viens bija pret, viens atturējās. Ventspils domes ārkārtas sēdē piedalījās 11 deputāti.

LETA

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: