4. septembrī plkst. 18.00 t/n Jūras Vārti mazajā izstāžu zālē tekstilmāksliniece Iveta Vecenāne aicina visus interesentus uz pēcpusdienas tēju un sarunām par tekstilmākslu Latvijā un pasaulē, kā arī par aizvadītās izstādes „Ziedēšana II” darbiem.

Jaunā izstāžu sezona Jūras vārtos aizsāksies ar pasākumu no cikla „Pēcpusdienas tēja ar mākslinieku”. Vakara viesiem, tiekoties ar autoru, ir vienreizēja iespēja vairāk iepazīt viņa daiļradi un pavadīt vakaru sarunās par izvirzīto tēmu, kā arī gūt plašāku ieskatu Latvijas mākslas vidē. Šajā reizē Iveta Vecenāne par gleznojumiem uz zīda, tekstildizaina rotām, tekstilmākslas tendencēm Latvijā un pasaulē un rakstniecību.


Iveta Vecenāne aktīvi piedalās dažādās starptautiskās izstādēs. Vairākas personālizstādes bijušas Pēterburgā, Briselē, māksliniece piedalījusies arī Baltijas valstu tekstilmākslas izstādē Klaipēdā, kā arī Austrālijas latviešu 53. Kultūras dienu mākslas izstādē Melburnā, Latvijas tekstilmākslas izstādēs Baltkrievijā un Turcijā.


Gobelēns "Trauks" iekļauts Eiropas tekstilmākslas izstādē ARTAPESTRY 3. Šī izstāde divus gados ceļos pa Eiropas muzejiem www.tapestry.dk. Šovasar māksliniece gatavojas savai otrai personālizstādei HENTUA VOIMAA Somijā, Espo Kultūras centrā.


Šogad iznākusi arī Ivetas Vecenānes klausāmgrāmata bērniem "Vectētiņs Antontiņš un mēs", kuras sarakstīšanai mīļu paspārni radošam darbam multimāksliniecei ir devusi Ventspils Rakstnieku māja.


Ieeja uz pasākumu ir bez maksas.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: