Laikraksta “Ventas Balss” ceturtdienas numura ziņas, skandāli, intervijas un viedokļi.

1.lpp.

Pie acu ārsta būs jāgaida ilgāk

Sākot no septembra, Ventspils poliklīnikas acu ārsti strādās tikai pēc pieraksta. Pacientiem jārēķinās, ka ierobežoto valsts kvotu dēļ viņiem būs jāgaida uz valsts apmaksātu vizīti.

Talantīgi skolotāji - talantīgi audzēkņi

Pirms jaunā mācību gada sākuma Ventspils skolotāji pulcējās ikgadējā vispārizglītojošo skolu pedagogu sanāksmē. Ventspils mērs apbalvoja 12 skolotājus, pasniedzot viņiem Pedagoģiskā darba inovācijas fonda apliecības.

2.lpp.Viedoklis. Kājas ir galvā”, laikraksta “Ventas Balss” galvenā redaktore Gundega Mertena.
«Pirms divdesmit gadiem piecdesmit vai septiņdesmit gadīgu sievieti vai vīrieti ieraudzīt skrienam vai nūjojam bija gandrīz neiespējami. Ja kāds cienījama vecuma cilvēks būtu iedomājies kaut ko tādu darīt, tas apkārtējiem šķistu dīvaini.»

3.lpp.

Ventspils Augstskola svin jubileju

1.septembrī ar Senāta svinīgo sēdi, absolventu un pasniedzēju tikšanos fakultātēs un absolventu salidojumu olimpiskā centra basketbola hallē Ventspils Augstskolas kolektīvs svinēs 15 gadu jubileja.

Mežos izvietotas vakcīnas

Ventspils novada meža dzīvnieki vakcinēti pret trakumsērgu. Vakcīnas – brūnganus kubiņus, nedaudz mazākus par sērkociņu kastīti, – lūgums neaiztikt.

4.lpp.

Pa govju taku. Ventspils Zāļu govs

Autors: mākslinieku kopa Serde.

Atrodas pie Pārventas bibliotēkas

Reklāma.

5.lpp. Veselības aprūpe. Atbalsta maznodrošinātos pacientus

Latvijā no pacientu iemaksām tiek atbrīvotas tikai trūcīgās personas. Taču Ventspils pašvaldība nodrošina atlaides arī maznodrošinātajiem ventspilniekiem, kā arī pensionāriem un invalīdiem ar noteiktiem ienākumiem.

Slimnīcā modernizē hemodialīzes nodaļu

Ziemeļkurzemes reģionālā slimnīca hemodialīzes nodaļai iegādājusies jaunus funkcionālos krēslus, kas nieru mazspējas pacientiem ļauj ērtākos apstākļos veikt dialīzi.

6.lpp. Sports. Veterāniem panākumi Eiropas čempionātā

Ar lieliskiem panākumiem Eiropas veterānu čempionātā vieglatlētikā, kas risinājās uzreiz trijās valstīs – Vācijā (Zittau), Čehijā (Hradeckrālove) un Polijā (Zgorzeleca) –, startējuši mūsu sportisti, kopā izcīnot četras zelta un divas sudraba godalgas.

Rodeo iebrauc Superkausa trijniekā

Aizvadītas četras no piecām Battery Superkausa posma sacensībām, pēc kurām labāko trijniekā atkal ielauzušies Rodeo braucēji, bet otrs mūsu motoklubs – Motoparks Kandava Sumata – saglabājis savu piekto pozīciju.

7.lpp. Brīvbrīdim. Ventspilnieku receptes

Ventspils Augstskolas Mūžizglītības centra vadītājas INTAS PLŪMIŅAS Esteres vistiņa

Iz pagājības

Pirms 85 gadiem

1927. gads... Ogu Ēdene. Ogotājas atradušas, ka pretī kādām Popes mājām šogad bagātīgi padevušās brūklenes, tamdēļ pāris dienas atpakaļ četras ogotājas gājušas uz turieni ogot. Bet izrādījies, ka šai ogu Ēdenei iz savs ķerubs, jo minētām sievām iznākot no meža ar pilniem kurvjiem piepeši uz dambja pretī šīm mājām nācis pretī pilnīgi kails vīrietis, rokā turēdams garu dunci.

Autobusā noklausītas sarunas

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: