Valsts ieņēmumu dienesta muitas amatpersonas novērsušas mēģinājumu nelikumīgi valstī ievest zagtus rokaspulksteņus un juvelierizstrādājumus vairāk nekā 62 000 latu vērtībā.

Apskati foto!

VID Sabiedrisko attiecību daļā informēja, ka šā gada 19. augustā, Ventspils ostā, veicot no Zviedrijas ienākuša prāmja nobraucošo vieglo automašīnu kontroli, Lietuvas pilsoņa vadītas automašīnas rezerves riteņa riepā un autovadītāja ceļojumu somā atrada, visticamāk, zagtus juvelierizstrādājumus un rokas pulksteņus, kuru kopējā vērtība pārsniedza 62 000 latu.

Automašīna, kurā pārvietojās divi 22 un 23 gadus veci Lietuvas pilsoņi, novirzīta pastiprinātai kontrolei, jo muitas suņi automašīnas salonā esošajā ceļojumu somā un rezerves ritenī konstatēja narkotisko vielu klātbūtni.

Apskatot automašīnas rezerves riteņa riepu, VID muitas amatpersonas pamainīja, ka riepa vienā pusē ir iegriezta. Pārbaudot to tuvāk, VID muitas amatpersonas konstatēja, ka riepā atrodas apdrukātos papīra vīstokļos ietīti rokas pulksteņi un gredzeni, bet no autovadītāja ceļojuma somas tika izņemti vairāki dārglietu komplekti - ķēdīte ar kulonu un gredzenu, rokas pulksteņi un gredzeni ar akmeņiem. Narkotiskās vielas netika atrastas, taču, iespējams, paslēptie priekšmeti ir bijuši saskarē ar narkotiskajām vielām to iepakošanas laikā.

Savukārt automašīnas bagāžā atradās laužņi, knaibles un dažādas paštaisītas ierīces, kā arī sejas maska, kas liecina par to, ka automašīnā esošie juvelierizstrādājumi, visticamāk, iegūti nelikumīgā ceļā.

Kopumā izņemtas 242 vienības. Par atklāto pārkāpumu 2012. gada 20. augustā VID Muitas kriminālpārvaldē tika sākts kriminālprocess, bet abas personas aizturētas, un kopš 2012. gada 22. augusta Rīgas pilsētas Ziemeļu rajona tiesa tām piemērojusi drošības līdzekli - apcietinājumu.

LETA

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: