No šodienas līdz 26. augustam notiks apmācības 1. Zemessardzes novada zemessargiem Dobeles, Kuldīgas un Ventspils novados, informēja 1. Zemessardzes novada sabiedrisko attiecību speciālists Krists Siksna.

Skaitliskā ziņā vislielākās mācības notiks Zemessardzes 45. nodrošinājuma un 51. kājnieku bataljonā, kuri atrodas attiecīgi Kuldīgā un Dobelē. Lauku nometnes apstākļos zemessargi apgūs pamatzināšanas darbībās ar ieročiem, lauku kaujas iemaņās, orientēšanās apvidū, pirmās palīdzības sniegšanā un sakaru līdzekļu lietošanā.

Savukārt Liepājas un Ventspils bataljonu zemessargiem plānota kārtējā prettanku apkalpju individuālā apmācība, kuras laikā bataljona zemessargi apgūs teorētiskās un praktiskās zināšanas ar prettanku tehniku. Apmācība notiks Ventspils novada Vārves pagasta poligonā.

Visas nedēļas garumā Dobeles bataljonā notiek arī zemessargu-izlūku kurss.

Dalībnieki no dažādiem Latvijas bataljoniem apgūst specializētu apmācību programmu ar mērķi pārbaudīt kaujinieku spējas un pilnveidot zemessargu zināšanas un iemaņas praksē.

Kopumā mācībās plāno piedalīties vairāk nekā 200 zemessargi no dažādiem Latvijas novadiem.

Zemessargi pilda Zemessardzes uzdevumus no pamatdarba brīvajā laikā. Dienesta laikā zemessargi apgūst mazo vienību taktiku, kaujas iemaņas, pirmās neatliekamās medicīniskās palīdzības sniegšanas prasmi, ugunsdzēsības un glābšanas darbu specifiku, kā arī sabiedriskās kārtības nodrošināšanas un objektu apsardzes un aizsardzības principus.

LETA

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: