Pagājušajā nedēļā Ventspilī ierodās velotūres "Ei saa me läbi Lätita" („Mēs nevaram pastāvēt bez Latvijas”) dalībnieki - velotūrisma organizācijas „Lounamatkad” velosipēdistu grupa 170 cilvēku sastāvā.

Četru dienu ilgā velotūre, kura Latvijā norisinās nu jau 11. gadu, šogad bija plānota Kurzemes reģionā un Ventspils izvēlēta kā tūres sākuma un noslēguma punkts. Uzturēšanās laikā Ventspilī 17. augustā viesi apmeklēja Livonijas ordeņa pili, devās izbraukumā ar ekskursiju kuģīti „Hercogs Jēkabs”, kā arī gidu pavadībā devās ekskursijā ar velosipēdiem pa pilsētu. 18. augustā pirms došanās uz citām Kurzemes pilsētām igauņu velotūristi apmeklēja Piejūras brīvdabas muzeju un devās izbraukumā ar Mazbānīti.

 

Šodien, 20. augustā, Ventspilī notika svinīgs velotūres noslēguma pasākums. Tā kā Ventspils pēdējā gada laikā kļuvusi par velosipēdistiem draudzīgu pilsētu un veloceliņu kopgarums pilsētā sasniedz 34 km, ikviens Ventspils velomīlis bija aicināts ar savu velosipēdu plkst. 11. sagaidīt igauņu velotūristus atgriežamies Zvaigžņu, Kuldīgas un Tērauda ielas krustojumā. Pēc tam kopīgi ar Ventspils pilsētas domes Sporta pārvaldes, sporta skolas „Spars” un Ventspils velotūrisma kluba „Jūra” pārstāvjiem pa maršrutu Zvaigžņu iela - Kuldīgas iela – Lielais prospekts - Saules iela bija iespējams doties finiša braucienā uz Piedzīvojumu parku.

 

Tur par godu velotūres noslēgumam apsveikuma uzrunas teica Olimpiskā centra „Ventspils” valdes priekšsēdētājs U.Boitmanis un Ventspils velotūrisma kluba vadītājs D.Lodziņš, kā arī uzstājās vokāli instrumentālais ansamblis „Dullīši”. Igauņu viesi grib izmantot gadījumu un uzaicināt arī ventspilniekus – velotūrisma cienītājus piedalīties līdzīgā velotūrē nākamā gada jūlijā Igaunijā, ko paši arī organizēs.

 

Velotūrisma klubs „Lounamatkad” savu darbību uzsāka 1997. gadā, organizējot kanoe braucienus pa Dienvidigaunijas upēm. Velosipēdu braucieni un citi izklaides pasākumi tika pievienoti vēlāk. Pirmais velobrauciens tika organizēts 1999. gadā, un tas kļuva par ikgadēju tradīciju, kas ir aktuāla arī mūsdienās. Līdz ar to klubs jau 14 gadus darbojas velobraucienu organizēšanas jomā. Velobraucieni ir paredzēti tiem, kuriem patīk veselīgs dzīvesveids un laba kompānija.

 

Pirmais velobrauciens Latvijā notika 2002. gadā. Šo velobraucienu mērķis ir iepazīstināt cilvēkus ar Latvijas skaisto dabu, pilsētām un ciemiem, kā arī apskatīt ievērojamākās vietas. Līdz šim Igaunijas riteņbraucēji Latvijā ir apmeklējuši daudzus un dažādus dabas parkus, muzejus, muižas, kā arī iepazinuši Latvijas mazos uzņēmējus (amatniekus, dažādas lauku mājsaimniecības) un piedalījušies daudzās citās aktivitātēs. Tas viss ir apbūris Igaunijas riteņbraucējus, un viņi jau 10 gadus piedalās velobraucienos Latvijā - šis būs nu jau 11. pasākums.

 

Apskati foto!

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: