Visu jūliju un augusta sākumā Ziemeļkurzemes reģionālajā slimnīcā praktizēja septiņi Rīgas Stradiņa universitātes 5. kursa studenti, divi no tiem – ventspilnieki.

Kopš 2005. gada slimnīcā Ventspilī savas zināšanas praksē nostiprinājuši 30 topošie mediķi.

Jaunieši praksē iepazinuši darbu ginekoloģijas, ķirurģijas, iekšķīgo slimību un  dzemdību nodaļās. Taču brīvajā laikā viņi labprāt apmeklējuši traumpunktu, kur  aptaujājuši un izmeklējuši pacientus, bet pēc tam savus secinājumus varējuši salīdzināt ar pieredzējušo ārstu noteiktajām diagnozēm.

Topošie mediķi savu specialitāti izvēlas pēdējā studiju gadā – 6. kursā –, bet prakse slimnīcā palīdz saprast izvēlētās specialitātes piemērotību. Četriem jauniešiem pēdējā prakses diena bija 11. augusts, kad kopā ar prakses vadītāju ārstu reanimatologu Olafu Ķeņģi jaunieši atskatījās uz paveikto.

Jekaterina Ivanova un Jevgēnijs Kravčuks ir ventspilnieki, tāpēc viņiem prakses vieta dzimtajā pilsētā sniedza gan praktiskas iemaņas izvēlētajā profesijā, gan iespēju vairāk laika pavadīt ģimenē. Savukārt rīdzinieki Elena Vaska un Aivars Bērziņš ne tikai iepazina veselības aprūpi mūsdienīgā slimnīcā, bet arī atpūtās sakoptā vidē, izbaudīja vasarīgus jūras priekus.

«Varējām palīdzēt pacientu uzņemšanas nodaļā, asistēt operācijās, piedalīties ginekoloģiskajās izmeklēšanās. Ārsti bija ļoti laipni, daudz ko paskaidroja, ļāva darīt tādas lietas, ko Rīgā neviens ārsts neļautu,» stāsta studenti, atzīstot, ka prakses vietas izvēlē lielu lomu nospēlējušas arī iepriekšējo gadu praktikantu pozitīvās atsauksmes.

Un viņi nav kļūdījušies. Ļoti patikusi arī pati slimnīca ar atjaunotajām ēkām, tīrajām un sakoptajām telpām, mūsdienīgo aprīkojumu un zinošo un laipno personālu. Bijušie praktikanti arī atgriežas – Helēna Kotlere Ziemeļkurzemes reģionālajā slimnīcā šobrīd strādā par ķirurģi. Savukārt kāda pagājušā gada praktikante izvēlējās slimnīcas dzemdību nodaļu kā vietu, kur jūnijā nāca pasaulē viņas mazulis.

Dakteris Ķeņģis novērtē topošo mediķu centienus: «Medicīnas studijas ir grūtas, šie cilvēki pelnījuši cieņu. Viņi būs Latvijas jaunā ārstu maiņa, kas šobrīd iepazīst praksē reālo dzīvi un darbu slimnīcā.»

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: