Ventspils pašvaldībai, savulaik iepauzējot ar Ventspils Livonijas ordeņa pils pilnīgas restaurācijas pabeigšanu, vēlāk šim mērķim izdevies piesaistīt nepieciešamos līdzekļus no Eiropas Savienības (ES) struktūrfondiem, līdz ar to ir ietaupīts vairāk nekā viens miljons latu, - preses konferencē atzina Ventspils mērs Aivars Lembergs.

Apskati foto!

Apskati foto arī no kapellas iesvētīšanas!

"Šodien atklājam pils otro stāvu. Var rasties jautājums, kāpēc tik vēlu, jo pils mūsu muzeja darbības apritē ir jau vairāk nekā 10 gadus. Tas bija apzināti, jo zinājām, ka šāda veida restaurācijas darbi un ekspozīcijas iekārtošana maksā vairāk nekā vienu miljonu latu, un tas, ko mēs jau varējām rādīt pilī, bija gana pietiekami, lai varētu pauzēt. Mēs ļoti cerējām uz ES struktūrfondu naudu, ko mēs arī sagaidījām. Pašlaik no visām investīcijām 85% ir ES struktūrfondu nauda. Līdz ar to mēs vairāk nekā miljonu latu esam ieekonomējuši, lai arī mazliet vēlāk saņemam produktu," atzina Lembergs.

Atzinīgus vārdus pils otrā stāva telpu atklāšanas pasākumā Ventspils pašvaldībai veltīja kultūras ministre Žaneta Jaunzeme-Grende (VL-TB/LNNK): "Ventspils ir viena no pašvaldībām, kas visvairāk investē kultūrā. Tā ir gudra un tālredzīga rīcība." Kultūras ministre apsolīja, ka ieteiks apmeklēt Ventspils Livonijas ordeņa pili Latvijas un Rīgas viesiem - arī tiem, kuri mūsu valsti apmeklēs 2014.gadā, kad Rīga būs Eiropas kultūras galvaspilsēta.

Jau ziņots, ka vakar svinīgi tika atklātas Ventspils Livonijas ordeņa pils rekonstruētās otrā stāva telpas un tajās izvietotā jaunā ekspozīcija "Ventspils pilsēta un novads vēstures ritumā zem dažādām varām".

LETA

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: