Ziemeļkurzemes reģionālā slimnīca saņēmusi pateicību no poļu jūrnieka Kzistofa Urbanska, kuram Ventspils mediķi izglābuši dzīvību.

Negadījums noticis pirms pusotra mēneša, kad uz kravas kuģa Diana viens no apkalpes locekļiem, krītot no augstas vietas, guvis smagas traumas. Cietušais no kuģa jūrā tika evakuēts un nodots Ventspils mediķu aprūpē.

 

Ziemeļkurzemes reģionālās slimnīcas galvenā ārsta vietnieks, reanimatologs Olafs Ķeņģis stāsta, ka poļu jūrnieks bijis ļoti smagā, dzīvībai bīstamā stāvoklī. Viņam bijis lauzts iegurnis, lauztas ribas, kājas un roka. Turklāt aptuveni 50 gadus vecajam vīrietim bijusi smaga vēdera dobuma un krūšu kurvja trauma, kā rezultātā bijis nepieciešams veikt ļoti sarežģītu operāciju. To veicis ķirurgs dr. Ēriks Čēms ar savu komandu.

 

Jūrnieks no Polijas pilsētas Ščecinas Ventspils slimnīcas reanimācijas nodaļā ārstējās aptuveni divas nedēļas. Pēc tam viņš, pateicoties ventspilnieku uzstājībai, pēc garām diskusijām, tika pārvests uz Gaiļezeru, kur atrodas specializēta politraumu nodaļa un tiek ārstēti šāda tipa pacienti ar daudzām sarežģītām traumām. Jūrnieks tur ārstējas joprojām, pamazām atlabstot, un iecerēts, ka uz Poliju viņš tiks transportēts jūnija beigās.

 

Polis ar sava dēla Lūkasa palīdzību vēstulē pateicas Ventspils ķirurgam un pārējiem mediķiem, kas piedalījās viņa operēšanā, arī medmāsiņām, kuras ļoti labi pildījušas savu darbu un darījušas visu, lai viņš katru dienu justos komfortabli. Pacients augstu vērtē, ka medicīniskais personāls bijis ļoti laipns un izpalīdzīgs arī pret viņa dēlu, kurš atbraucis no Polijas, lai nelaimē būtu līdzās tēvam.

 

Īpašu pateicību Urbanska kungs vēlas pateikt Olafam Ķeņģim par visu labo, ko viņš darījis viņa labā, un dr. Andrim Kārkliņam, kurš veica datortomogrāfijas izmeklējumus, kā arī pārējam medicīniskajam personālam – par iejūtību, atsaucību un profesionalitāti.

 

Ķeņģis atklāj, ka ļoti reti ir gadījumi, kad pateicība tiek saņemta no ārvalstu pacientiem. «Ir patīkami, ka ārzemnieks, Eiropas Savienības pilsonis, novērtējis mūsu medicīniskā personāla darbu un par to izsaka pateicību,» gandarīts ir Ķeņģis. 

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: