Ir apkopoti Valsts Policijas Kurzemes reģiona pārvaldes SUR (Ceļu policijas) darba rezultāti par konstatētajiem ceļu satiksmes pārkāpumiem Ventspils iecirknī laika posmā no šā gada janvāra līdz jūnijam.

Piecu mēnešu laikā Ventspils iecirknī reģistrēti 14 ceļu satiksmes negadījumi ar cietušajiem. Tajos kopā ievainoti 17 cilvēku, bet 85 ceļu satiksmes negadījumi notikuši bez cietušajiem. Pērn šie skaitļi bija šādi – ceļu satiksmes negadījumi ar cietušajiem - 13, bez – 71, bet piecu mēnešu laikā ceļus satiksmes negadījumos bojā gājis viens cilvēks un ievainoti 15. Par laimi, šogad bojā gājušo nav.

Šogad fiksēti 19 ceļu satiksmes negadījumi, kad autovadītāji aizbraukuši no notikuma vietas, bet 15 no tiem jau noskaidroti. Savukārt pērn no ceļu satiksmes negadījumu vietas aizbrauca 22 autovadītāji, no kuriem noskaidroti tika 10.

Valsts Policijas Kurzemes reģiona pārvalde atgādina, ka šādos gadījumos ļoti palīdz aculiecinieku sniegtā informācija, kuru tagad var sniegt arī anonīmi, izmantojot e-pastu anonimi@kurzeme.vp.gov.lv.

Šogad, salīdzinot ar pagājušo gadu, autovadītāju alkohola reibumā braukuši mazāk. Piecu mēnešu laikā ir aizturēti 38 autovadītāji, kuri pie stūres sēdušies dzērumā, un tas ir par 5 mazāk nekā pērn. Savukārt šogad aizturēto velosipēdu un mopēda vadītāju skaits, kuri braukuši alkohola reibumā, ir 28 – tieši tikpat, cik pērn.

Narkotisko vielu ietekmē pie stūres sēdušies 8 šoferi, tomēr šis skaitlis var būt nepilnīgs, jo ne visu pārbaudāmo personu analīžu rezultāti par narkotisko vielu klātbūtni organismā jau ir ekspertu apstiprināti. Pagājušajā gadā šajā laika posmā Ventspilī tika fiksēti 5 šādi gadījumi, kad autovadītāji atradušies narkotisko vielu ietekmē.

Bez tiesībām šogad Ventspils pusē ir braukuši 10 autovadītāji, kas ir par 8 mazāk nekā pagājušajā gadā. Ātruma pārkāpēju šogad ir vairāk nekā pērn. Šogad ātrumu ir pārsnieguši 694 autovadītāji - par 62 pārkāpējiem vairāk nekā aizvadītajā gadā.

Protams, fiksēti arī tādi pārkāpumi kā transportlīdzekļa novietošana vai apdzīšana neatļautā vietā, ceļazīmju neievērošana, pārkāpumi, kas saistīti ar numurzīmēm, drošības jostu un bērnu sēdeklīšu nelietošana u.c. Kopumā Ventspilī visa veida pārkāpumi gada pirmajos četros mēnešos fiksēti 1909, bet pērn šajā pašā laika periodā – 1644.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: