Sestdien norisināsies jau par tradīciju kļuvušais Pilsētas svētku gājiens. Tas sāksies plkst.11. un ilgs līdz plkst. 13.

Gājiens, kā ierasts, dosies pa Lielo prospektu no Vasarnīcu ielas līdz Brīvības ielai. Šogad gājienā pieteicies rekordliels skaits dalībnieku – tiks pārstāvētas 120 dažādas organizācijas, uzņēmumi, iestādes un draugu un radu saimes. Jāpiebilst, ka pagājušajā gadā gājienā piedalījās 85 dalībnieki.

Lai raitāks solis, gājienu muzikāli pavadīs pūtēju orķestris „Ventspils” Valentīna Vinokurova vadībā, Talsu pūtēju orķestris, Rīgas Tehniskās universitātes studentu pūtēju orķestris  un Rīgas Jauniešu pūtēju orķestris “Auseklītis”.

Ventspils ģerboni šogad nesīs Kārlis Alainis, kurš ir U-23 Eiropas čempionāta sudraba medaļas ieguvējs šķēpmešanā. Kārlis patlaban  gatavojas Londonas Vasaras Olimpiskajām spēlēm. Vēlēsim Kārlim sasniegt labus rezultātus, lai Ventspils vārds skan pasaulē!

Ventspils pilsētas karogu  nesīs Uģis Lasmanis, kurš ir 2010.gada Eiropas čempions veterāniem U-40 savā vecuma grupā augstlēkšanā, pasaules vicečempions akadēmiskajā airēšanā un 9.vietas ieguvējs akadēmiskajā airēšanā Olimpiskajās spēlēs Atlantā un Barselonā.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: