Šajā nedēļas nogalē Ventspils ostā no Vācijas pietauvosies prāmis ar ASV spēku militāro tehniku un ekipējumu, ko izmantos apvienotajās sauszemes un gaisa spēku starptautiskajās mācībās "Saber Strike 2012".

Ostā tiks izkrauti konteineri ar ekipējumu, kā arī militārās tehnikas vienības un treileri, ko tuvākajā laikā pa dzelzceļu un sauszemi transportēs uz mācību norises vietu Ādažu poligonā. Detalizētāka informācija par militārā transporta līdzekļu pārvietošanos un iespējamajiem satiksmes apgrūtinājumiem tiks nodrošināta nedaudz vēlāk.

 

No 11. līdz 22.jūnijam Ādažu poligonā un tam pieguļošajā novada teritorijā notiks mācību "Saber Strike" lauka taktiskais vingrinājums, kurā piedalīsies vairāk nekā 1700 karavīru no ASV, Igaunijas, Kanādas, Latvijas un Lietuvas.

 

Nacionālajiem bruņotajiem spēkiem kopā ar civilajām institūcijām ir jābūt gataviem uzņemt sabiedroto valstu bruņotos spēkus Latvijas teritorijā, tāpēc ir izstrādāta uzņemošās valsts atbalsta sistēma - civilais un militārais atbalsts, ko miera laikā, krīzes vai kara apstākļos uzņemošā valsts sniedz sabiedroto spēkiem un organizācijām, kas atrodas valsts teritorijā, veic tajā operācijas vai šķērso to.

 

LETA

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: