Pilsētas svētku ieskaņā baptistu baznīcā rīt notiks ekumeniskais dievkalpojums.

Gatavojoties dievkalpojumam, mācītāji izvēlējušies vārdus no Mateja evaņģēlija 5. nodaļas – no 3. līdz 18. pantam. Šī Svēto Rakstu vieta, ko sauc par kalna sprediķi, stāsta par to, kā Jēzus mācīja savus mācekļus, sacīdams: «Svētīgi garā nabagi, jo tiem pieder Debesu valstība, svētīgi tie, kam bēdas, jo tie tiks iepriecināti. (..) Jūs esat pasaules gaišums; pilsēta, kas stāv kalnā, nevar būt apslēpta.»

Namatēvs, baptistu draudzes sludinātājs Pēteris Tervits, ir gandarīts par pasākuma organizētāju izpratni pirms tik vērienīgiem svētkiem pašiem piedalīties un aicināt citus apmeklēt ekumēnisko dievkalpojumu.

«Mēs gribam pienest godu tam, ko Dievs pilsētā darījis līdz šim, jo Viņš to ir svētījis. Un šī ir vēl viena iespēja lūgt par Ventspili, lai tā būtu laimīga un plaukstoša. Bībele atklāj – ja Dievs lūkosies uz pilsētu un tur nebūs neviena, kas Viņu pielūgs, to varētu neglābt visas varenās lietas,» atgādina Tervits.

5. augustā plkst. 18 dievkalpojumu baptistu baznīcā vadīs dažādu konfesiju mācītāji, Dieva vārdus dziļāk izprast palīdzēs kamerkora Ventspils un baptistu draudzes kora dziedātāji, ērģelnieks Aivars Kalējs un soprāns Martina Dēringa (Vācija).

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: