Ventspils pilsētas dome pieņēmusi lēmumu ņemt aizņēmumu investīciju projekta „Valsts 1. šķiras autoceļa P108 – Zvaigžņu ielas posma rekonstrukcija Ventspilī” īstenošanai 2012. gadā Ls 973 796 apmērā.

Aizņēmumu plānots ņemt Valsts kasē uz 10 gadiem un tas nepieciešams operatīvo naudas līdzekļu nodrošināšanai, kas tiks atgūti pēc projekta realizācijas.

Projekta kopējās attiecināmās izmaksas plānotas Ls 973 796 apmērā, tai skaitā Eiropas Reģionālā attīstības fonda finansējums Ls 730 250, valsts finansējums Ls 21 910 un Ventspils pilsētas pašvaldības līdzfinansējums projekta realizācijai Ls 221 636 apmērā.

Projekta mērķis ir uzlabot un sakārtot pilsētvidi, radīt pieejamu un drošu vidi pilsētas iedzīvotājiem un uzņēmumiem ražošanas attīstībai, kā arī nodrošināt komfortablu un drošu satiksmi pilsētas tranzītielās. Projektā plānots veikt rekonstrukcijas darbus Zvaigžņu ielā, tai skaitā:

  • posmā no Inženieru līdz Riņķa ielai veicama brauktuves seguma izlīdzinošā frēzēšana un jaunas dilumkārtas izbūve;
  • posmā no Riņķa līdz Jēkaba ielai paredzēta brauktuves dilumkārtas izbūve, kā arī segas pastiprināšana;
  • posmā no Tērauda ielas līdz pilsētas administratīvajai robežai paredzēts izbūvēt gājēju - velosipēdu celiņu ar apgaismojumu, kā arī izvietot gājēju drošības barjeras;
  • paredzēts rekonstruēt pilsētas kartes apskates laukumu un izveidot kravas transportlīdzekļu svēršanas laukumu;
  • tāpat, lai uzlabotu satiksmes drošību, paredzēts uzstādīt ceļa zīmju kopni ar informatīvajiem displejiem, kas atspoguļos braucošās automašīnas ātrumu, gaisa un brauktuves seguma temperatūru. Šādi displeji jau ir uzstādīti Kurzemes ielā.

Projekta plānotais īstenošanas laiks ir 2012. gads.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: