10. maijā plkst. 12.00 pie Puzes pamatskolas 1.-4.klašu audzēkņiem – literārā konkursa Tobiasa piedzīvojumi plašajā pasaulē dalībniekiem - ciemos ierodas bērnu rakstnieks Juris Zvirgzdiņš ar neiztrūkstošo rotaļu lācīti Tobiasu kabatā.

Jura Zvirgzdiņa darbos bērniem autora iztēlē, fantāzijā un erudīcijā radītajos pastāstos un apstāstos pagātne mijas ar nākotni, sapņus nomaina īstenība. Jau viņa pirmā grāmata – piedzīvojumu romāns-pasaka „Reiz senos laikos Kurzemē” (1999) savaldzināja lasītājus un kritiķus un ieguva 2000.gadā Pavasara balvu par labāko oriģinālliteratūras darbu bērniem un Pastariņa prēmiju. Arī nākamie Jura Zvirgzdiņa darbi bērniem saņēma Literatūras balvas 2001., 2002., 2005. un 2009.gadā. Savos darbos rakstnieks vedina uz pasauli palūkoties no cita skatupunkta un te lieti noder plīša lācītis Tobiass un Jāņtārpiņš, bebru ģimene un pēdējais pūķis, mazā konteineru meitenīte Rudīte, kas zina visu par datoriem un spekulē biržā internetā, vai arī degunradzēns Mufa, kurš  ne tikai prot runāt un lasīt, bet  iet arī uz bibliotēku.

Nu jau par latviešu bērnu literatūras zīmolu kļuvušais lācītis Tobiass ir rakstnieka Jura Zvirgzdiņa vairāku grāmatu literārais varonis un arī rotaļlieta, kura allaž lūkojas no autora jakas kabatas, kad viņš ierodas ciemos bibliotēkās pie saviem lasītājiem. Tad autors reti kad izsakās pats – to viņa vietā paveic Tobiass, kurš ir gatavs runāt par visdažādākajām tēmām. Viņš zina visu – nu vismaz – daudz. Šajā tikšanās reizē Puzes bibliotēkā gan autoram, gan lācēnam vēl ko jaunu uzzināt piedāvās Puzes skolēni, kuri savos sacerējumos ļāvuši vaļu savai iztēlei par iespējamiem Tobiasa piedzīvojumiem plašajā pasaulē.

Tikšanās notiek Valsts Kultūrkapitāla fonda finansētā Ventspils bibliotēkas projekta „Un pasaka nebeidzas” ietvaros.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: