Laikraksta «Ventas Balss» otrdienas numura ziņas, skandāli, intervijas un viedokļi.

1.lpp.

Lielā talka Ventspilī un novadā

Ventspilī un novadā Lielajā talkā organizēti piedalījušies aptuveni 1300 iedzīvotāju. Cilvēki stādījuši kokus, būvējuši un izlikuši būrīšus putniem, kā arī, protams, vākuši mežos, grāvmalēs un nomaļās atpūtas vietās izmestos atkritumus.

Akmentiņiem pirmā un trešā vieta

Latvijas Televīzijas bērnu un jauniešu mūsdienu dziesmu izpildītāju konkursā Balss pavēlnieks jaunākajā grupā Jūras akmentiņi ieguva trešo vietu, bet vecākās grupas dziedātāji tika vēl tālāk un saņēma kristāla zizli.

2.lpp. Viedoklis: "Esam neērti", laikraksta «Ventas Balss» galvenā redaktore Gundega Mertena

«Katru gadu palielinās to skolēnu skaits, kuri pēc vidusskolas beigšanas neturpina mācības. 2010.gadā jau 36,9% absolventu mācības neturpināja, liecina Izglītības un zinātnes ministrijas apkopotie dati. Un tas notiek ne jau tādēļ, ka mūsu jaunieši būtu slinki, dumji vai kā citādi nespējīgi apgūt arodu un strādāt. Bet gan tāpēc, ka valstī ir nesakārtota profesionālās izglītības sistēma.»

3.lpp.

Pilsētā būs Mātes dienas pabalsts

Šodien pašvaldība sāk izsniegt iepirkumu kartes trūcīgām un maznodrošinātām daudzbērnu ģimenēm, iepriecinot tās Mātes dienā. Šogad māmiņas sveiksim 13. maijā.

Koriem labas un skanīgas balsis

Jaunrades namā izskanējusi koru skate. Savu sniegumu publikai un žūrijai rādīja deviņi pilsētas, viens Ventspils novada un divi Kuldīgas novada kori.

4.lpp. Novadā. Cīnās arī Zemnieku Saeima

Meža dzīvnieku nodarītie postījumi lauksaimniekiem ir sasāpējis jautājums, kura risināšanā aktīvi iesaistījusies arī biedrība Zemnieku Saeima. Šomēnes, lai meklētu iespējamos risinājumus, tā organizēja izbraukuma sēdi Kurzemē.

Šoreiz masku noņems Ancē

Tradicionālais amatierteātru festivāls Noņem masku! 30. aprīlī notiks Ancē. Paredzēts noskatīties deviņas izrādes.

Maija dziedājumi suitos pie krustiem

Maijā Eiropā jau kopš viduslaikiem ticīgie pulcējas uz lūgšanu Dievmātes godam. Latvijā – suitos un Latgales pusē – ļaudis tiekas pie krustiem tuvējās mājās vai ceļu krustojumos, lai lūgtos Dievmātes godam.

5.lpp. Brīvostas ziņas.

6.lpp. Sports. Velosezonas atklāšana bija kupli apmeklēta

Ventspils Piedzīvojumu parkā tika atklāta Latvijas velomaratonu sezona un uz starta izgāja aptuveni 600 dalībnieku. Interesanti, ka lielākā atsaucība bija tieši garākajā (50 kilometru), nevis īsākajā (25 km) distancē.

No bezzobaina zaudējuma līdz pārliecinošai uzvarai

Notikušas pirmās divas BK Ventspils un Liepājas Lauvu cīņas Latvijas Basketbola līgas pusfinālā, pēc kurām sērijā ir neizšķirts (1:1). Pēc aukstās dušas pirmajā spēlē, kurā ventspilnieki savā laukumā pēdējās sekundēs zaudēja ar 73:74, Liepājā tika izcīnīta pārliecinoša uzvara ar +24.

7.lpp. Intervija. Ņemtu tikai vecus suņus

Ventspilnieces ROVENAS FRĒLIHAS dzīves aicinājums ir palīdzēt dzīvniekiem. Viņa regulāri brauc uz dzīvnieku patversmi Rembo, vāra suņiem putras, parunājas ar tiem, izlaiž izskrieties, meklē jaunus saimniekus. Katru no iemītniekiem pazīst pēc vārda, zina to dzīvesstāstus. Par palīdzību Rovena naudu nesaņem, drīzāk suņu barībai iztērē latus no sava maciņa. Ne visi viņu saprot. «Un nevajag arī,» noteiktu Rovena...

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: