Laikraksta «Ventas Balss» trešdienas numura ziņas, skandāli, intervijas un viedokļi.

1.lpp.

Ciedrkoka krusts un akmens piemiņas zīme

Otrajās Lieldienās Tārgales pagastā, vietā, kurā līdz 2011.gadam atradās Lielirbes baptistu draudzes nams, atklāta piemiņas zīme un koka krusts.

Kā korķis ūdens tecējumam

Pirms Lieldienām Lidotāju ielas grāvī, iepretī bērnudārzam Varavīksne, kāds bija iemetis lielu maisu ar atkritumiem.

2.lpp.Viedoklis: „Spļāviens pilsētai acīs”, laikraksta “Ventas Balss” galvenā redaktore Gundega Mertena

«Spodrināt savas spalvas un popularizēt savu biznesu, meklējot bedres pilsētā, kurai ielu kvalitātes ziņā nevar līdzināties neviena cita pilsēta Latvijā un, kura ir pārāka par daudzām Eiropas pilsētām, nav sevišķi smalks mārketinga gājiens, bet iedarbīgs un pamanāms gan.»

3.lpp.

Celtnieki un mediķi sadarbojas

Topošajā poliklīnikas ēkā Raiņa ielā 6/8 darbi rit pilnā sparā. Tiek betonētas grīdas un apmestas sienas, kārta pienākusi arī starpsienu būvēšanai.

Gatavojamies Lielajai talkai

Pavisam drīz, 21. aprīlī, visa Latvija, tai skaitā arī Ventspils puses ļaudis, ķersies pie darba, lai sakoptu savu zemi. Talkot būs iespējams gan kolektīvi, gan individuāli.

4.lpp. Darbs un nauda. Medņu ielā rosās mazais bizness

Bez valsts atbalsta nepieciešamajā daudzumā mazie uzņēmumi spiesti izmantot ikvienu iespēju, lai izdzīvotu. Ventspilī daudzi sīkie komersanti izmanto iespējas, ko sniedz osta un jūras piekraste. Saimniecisko garāžu komplekss Medņu ielā 27, kas atrodas līdzās jahtu ostai, pēdējos gados aktīvi nomā mazo ražošanu, noliktavu un auto darbnīcu uzņēmēji. Dažās garāžās darbs nerimstas pat brīvdienās un svētku dienās.

5.lpp. Izglītība. Palielinājusies skolēnu uzturēšanas maksa

Viena audzēkņa uzturēšanās izmaksas lielākajā daļā skolu un bērnudārzu šogad palielinājušās, vienlaikus samazinājusies uzturēšanās dārgākajos bērnudārzos.

Skolā ies no 3. septembra

Vispārējās izglītības iestādēs 2012./2013.mācību gads sāksies pirmdien, 3. septembrī. To paredz valdības apstiprinātie MK noteikumi par 2012./2013.mācību gada un mācību semestru sākuma un beigu laikiem.

Ātri kož cietos riekstus

Centra sākumskolas 3. a klases audzēkņi, skolotājas Līgas Nēliusas rosināti, rudenī sāka apgūt ātru rēķināšu galvā. Šim nolūkam bērni izmanto datoru.

6.lpp. Sports. Ekstrēmisti spēkojās Igaunijā

Mūsu labākie ekstrēmā sporta veida pārstāvji Madars Apse un Viktors Kronbergs ar dažādām sekmēm startēja prestižajās sacensībās Simple Session Igaunijā, kurās piedalījās daudzi slaveni un spēcīgi braucēji no visas pasaules.

Novadā labākie – Tārgales basketbolisti

Tārgalē norisinājās Ventspils novada zibensturnīrs basketbolā, kurā piedalījās sešas komandas, no kurām uzvaras laurus plūca Tārgales pirmā vienība. Savukārt par labāko soda metēju kļuva Jurģis Ozols no Popes, bet precīzākie trīspunktu metēji izrādījās Ģirts Picalcelms un Arvis Anderšmits no Puzes.

7.lpp. Brīvbrīdim. Iz pagājības

Pirms 85 gadiem... Noziegumu hronika. Notikušo noziegumu skaits marta mēnesī nav uzskatāms par lielu. No tiem minami: 1 aborts, 2 zādzības ar pieritību izmeklēšanas tiesnesim un 23 zādzības ar piekritību miertiesai. Noziegumu atklāšanas procents – 80.

Ventspilnieku receptes

Katoļu mācītāja ANDRA VASIĻEVSKA pirmpiena sacepums

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: