12. aprīlī plkst. 14.00 Ventspils Galvenās bibliotēkas Reģionālajā mācību centrā notiks informatīvs seminārs skolēniem par Nacionālo izglītības iespēju datubāzi www.niid.lv.

Nacionālā izglītības iespēju datubāze www.niid.lv ir izglītības iespēju ceļvedis Latvijā, kurā informācija par Latvijas izglītības iestāžu piedāvātajām aktuālajām izglītības programmām apvienota ar ērtām meklēšanas iespējām. Datubāzes pakalpojumos ietilpst arī karjeras izvēles testi, e-konsultācijas, skaidrojumi par dažādiem izglītības jautājumiem.

Elektroniskais karjeras informācijas rīks „Profesiju pasaule”, atšķirībā no datubāzes niid.lv, kas darbojas no 2007. gada, vēl tikai top. „Profesiju pasaule” būs viegli uztverams, atraktīvs elektronisks līdzeklis par darba pasauli 14-19 gadus veciem jauniešiem, kas ļaus virtuāli iepazīties ar svarīgām tautsaimniecības nozarēm, uzņēmumu veidiem un tajos strādājošo darbinieku amatu aprakstiem, uzņēmumu darba vidi, kā arī lasīt intervijas ar dažādu profesiju pārstāvjiem.

Seminārs notiek sadarbībā ar Valsts izglītības attīstības aģentūru (VIAA). Tajā par niid.lv datubāzi, kā arī interaktīvo darba pasaules izziņas rīku “Profesiju pasaule” stāstīs VIAA speciālisti.

VIAA, piedāvājot plašu informācijas un konsultāciju klāstu par iespējām Latvijā un Eiropā, ir vienas pieturas aģentūra ES struktūrfondu, mūžizglītības, karjeras atbalsta un citos izglītības, tālākizglītības un zinātnes politikas īstenošanas atbalsta jautājumos.

Pasākums ir bezmaksas.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: